diff options
Diffstat (limited to 'phpBB/language')
-rw-r--r-- | phpBB/language/lang_polish/lang_faq.php | 8 | ||||
-rw-r--r-- | phpBB/language/lang_polish/lang_main.php | 14 |
2 files changed, 11 insertions, 11 deletions
diff --git a/phpBB/language/lang_polish/lang_faq.php b/phpBB/language/lang_polish/lang_faq.php index 7f196f67d7..35feb32836 100644 --- a/phpBB/language/lang_polish/lang_faq.php +++ b/phpBB/language/lang_polish/lang_faq.php @@ -29,13 +29,13 @@ $faq[] = array("--","Problemy Logowania i Rejestracji"); -$faq[] = array("Dlaczego nie mogę się zalogować?", "A zarejestrowałeś się? Naprawdę musisz się zarejestrować aby móc się logować. A może zostałeś wyrzucony z forum (jeśli tak się stało zobaczysz odpowiednią informację)? W takim wypadku skontaktuj się z webmasterem lub administratorem forum aby poznać powód tego. Jeżeli zarejestrowałeś się, nie zostałeś wyrzucony a i tak nie możesz się logować sprawdź ponownie swój login i hasło. Zazwyczaj to właśnie błedny login lub hasło są problemem, ale jeśli tak nie jest skontaktuj się z administratorem forum, gdyż problem może leżeć po stronie błędnej konfiguracji skryptu."); +$faq[] = array("Dlaczego nie mogę się zalogować?", "A zarejestrowałeś się? Naprawdę musisz się zarejestrować aby móc się logować. A może zostałeś wyrzucony z forum (jeśli tak się stało zobaczysz odpowiednią informację)? W takim wypadku skontaktuj się z webmasterem lub administratorem forum aby poznać powód tego. Jeżeli zarejestrowałeś się, nie zostałeś wyrzucony a i tak nie możesz się logować sprawdź ponownie swój login i hasło. Zazwyczaj to właśnie błędny login lub hasło są problemem, ale jeśli tak nie jest skontaktuj się z administratorem forum, gdyż problem może leżeć po stronie błędnej konfiguracji skryptu."); $faq[] = array("Dlaczego w ogóle muszę się rejestrować?", "Być może nie musisz, zależy to od administratora forum czy musisz się rejestrować by móc się wypowiedzieć. Jednakże rejestracja da ci dostęp do dodatkowych funkcji niedostępnych dla gości, takich jak własny emblemat, prywatne wiadomości, wysyłanie emaili, subskrypcja grup użytkowników itd. Rejestracja zajmuje tylko chwilę i naprawdę zalecamy jej dokonanie."); $faq[] = array("Dlaczego wciąż jestem wylogowywany?", "Jeżeli nie zaznaczysz opcji <i>Loguj mnie automatycznie</i> podczas logowania na forum będziesz zawsze wylogowywany po pewnym czasie. To zapobiega wykorzystaniu twojego konta przez kogokolwiek innego. Aby pozostawać zalogowanym zaznacz powyższą opcję. Nie jest to zalecane, gdy korzystasz z publicznego komputera, np. w bibliotece, kawiarni internetowej czy na uczelni."); $faq[] = array("Jak mogę zapobiec wyświetlaniu mojej ksywki na liście obecnych użytkowników?", "W swoim profilu znajdziesz opcję <i>Ukryj moją obecność na forum</i>. Jeżeli ją <i>włączysz</i> będziesz widoczny na liście tylko dla administratorów oraz dla siebie. Będziesz liczony jako użytkownik ukryty."); $faq[] = array("Zgubiłem moje hasło!", "Nie panikuj! Twoje hasło co prawda nie może zostać odzyskane, ale można je wyczyścić. Aby to zrobić przejdź na stronę logowania i kliknij <u>Zapomniałem hasła</u>, oraz postępuj zgodnie z podanymi instrukcjami a szybko wrócisz na forum"); $faq[] = array("Zarejestrowałem się ale nie mogę się zalogować!", "Na początek sprawdź czy wpisujesz poprawny login i hasło. Jeżeli te są w porządku to problemem może być jedna z dwóch rzeczy. Jeżeli włączone są funkcje COPPA i kliknąłeś odnośnik <u>Mam mniej niż 13 lat</u> podczas rejestracji musisz postąpić zgodnie z otrzymanymi instrukcjami. Jeżeli tak nie jest to może twoje konto wymaga aktywacji? Niektóre fora wymagają aktywacji wszystkich nowych kont, albo przez samych użytkowników, albo przez administratora, zanim można się na nie logować. Po rejestracji powinieneś otrzymać wiadomość czy wymagana jest aktywacja. Jeżeli otrzymałeś email postępuj zgodnie z instrukcjami w nim zawartymi, a jeśli nie otrzymałeś email'a, to czy jesteś pewien, że podałeś właściwy adres? Jednym z powodów wykorzystania aktywacji jest redukcja dostępu do forum osób nieporządanych, które zechcą je spamować lub obrażać użytkowników. Jeżeli jesteś pewien, że podałeś właściwy email spróbuj skontaktować się z administratorem forum."); -$faq[] = array("Rejestrowałem się kiedyś ale nie mogę się już logować!", "Najbardziej prawdopodobne powody takiego stanu to: wpisałeś niewłaściwy login i hasło (poszukaj email'a, który dostałeś po rejestracji)lub administrator usunął twoje konto z jakiegoś powodu. Być może stało się tak, ponieważ nic nie napisałeś? Często administratorzy usuwają użytkowników, którzy w ogóle nic nie napisali aby zmniejszyć rozmiar bazy danych. Spróbuj zarejestrować się ponownie i bądź aktywny w dyskusjach."); +$faq[] = array("Rejestrowałem się kiedyś ale nie mogę się już logować!", "Najbardziej prawdopodobne powody takiego stanu to: wpisałeś niewłaściwy login i hasło (poszukaj email'a, który dostałeś po rejestracji) lub administrator usunął twoje konto z jakiegoś powodu. Być może stało się tak, ponieważ nic nie napisałeś? Często administratorzy usuwają użytkowników, którzy w ogóle nic nie napisali aby zmniejszyć rozmiar bazy danych. Spróbuj zarejestrować się ponownie i bądź aktywny w dyskusjach."); $faq[] = array("--","Preferencje i Ustawienia Użytkowników"); @@ -54,7 +54,7 @@ $faq[] = array("Jak mogę zmienić lub usunąć post?", "Jeżeli nie jesteś administr $faq[] = array("Jak mogę dodać podpis do mojego postu?", "Aby dodać podpis do wiadomości musisz najpierw go stworzyć w swoim profilu. Kiedy już to zrobisz możesz zaznaczyć pole <i>Dodaj podpis</i> przy formularzu wysyłania postu, aby dodać podpis. Możesz także domyślnie dodawać podpis do wszystkich swoich postów zaznaczając odpowiednią opcję w swoim profilu (przy czym każdorazowo pisząc post możesz zadecydować o nie dodawaniu do niego podpisu, przez odznaczenie pola w formularzu wysyłania)"); $faq[] = array("Jak mogę utworzyć ankietę?", "Tworzenie ankiet jest proste, kiedy piszesz nowy temat (lub zmieniasz pierwszy post w temacie, jeśli masz do tego uprawnienia) powinieneś zobaczyć formularz <i>Dodaj Ankietę</i> pod głównym polem wiadomości (jeżeli nie widzisz go, to prawdopodobnie nie masz uprawnień do tworzenia ankiet). Musisz wpisać tytuł ankiety i podać przynajmniej dwie opcje (kolejne opcje możesz dodawać przyciskiem <i>Dodaj opcję</i>). Możesz także wyznaczyć limit czasowy dla ankiety, ustaw 0 dla niekończącej się. Liczba możliwych do ustawienia opcji jest określana przez administratora."); $faq[] = array("Jak mogę zmienić lub usunąć ankietę?", "Podobnie jak z postami, ankiety mogą być zmieniane jedynie przez ich twórców, moderatorów lub administratorów. Aby zmienić ankietę musisz zmienić pierwszy post w danym temacie (z którym zawsze związana jest ankieta). Jeżeli nikt jeszcze nie głosował użytkownicy mogą usunąć ankietę lub zmieniać którąkolwiek z opcji, jednakże jeśli zostały już oddane głosy tylko moderatorzy i administratorzy mogą ankietę zmienić lub usunąć. Jest to ustawione w ten sposób aby zapobiec fałszowaniu ankiet przez zmianę opcji w połowie głosowania."); -$faq[] = array("Dlaczego nie mam dostępu do forum?", "Nietóre fora mogą być przeznaczone dla konkretnych użytkowników lub grup. Aby przeglądać, czytać, pisać itp. może być potrzebna spejalna autoryzacja. Dostępu do nich mogą udzielić jedynie moderatorzy forum oraz administratorzy i z nimi powinieneś się skontaktować."); +$faq[] = array("Dlaczego nie mam dostępu do forum?", "Nietóre fora mogą być przeznaczone dla konkretnych użytkowników lub grup. Aby przeglądać, czytać, pisać itp. może być potrzebna specjalna autoryzacja. Dostępu do nich mogą udzielić jedynie moderatorzy forum oraz administratorzy i z nimi powinieneś się skontaktować."); $faq[] = array("Dlaczego nie mogę głosować w ankietach?", "Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą głosować w ankietach (aby zapobiec fałszowaniu wyników). Jeżeli zarejestrowałeś się i nadal nie możesz głosować, prawdopodobnie nie masz odpowiednich uprawnień."); @@ -85,7 +85,7 @@ $faq[] = array("Dostałem spam lub obraźliwy email od kogoś z tego forum!", "Przy // These entries should remain in all languages and for all modifications // $faq[] = array("--","Sprawy phpBB 2"); -$faq[] = array("Kto napisał ten skrypt?", "Ten program (w niezmodyfikowanej formie) został stworzony, opublikowany i jest własnością <a href=\"http://www.phpbb.com/\" target=\"_blank\">Grupy phpBB</a>. Jest udostępniany na zasadach licencji GNU General Public Licence i może być dowolnie dystrybuowany. Więcej szczegółów pod odnośnikiem"); +$faq[] = array("Kto napisał ten skrypt?", "Ten program (w niezmodyfikowanej formie) został stworzony, opublikowany i jest własnością <a href=\"http://www.phpbb.com/\" target=\"_blank\">Grupy phpBB</a>. Jest udostępniany na zasadach licencji GNU General Public Licence i może być dowolnie dystrybuowany. Więcej szczegółów pod odnośnikiem."); $faq[] = array("Dlaczego funkcja X nie jest dostępna?", "To oprogramowanie jest dziełem i własnością Grupy phpBB. Jeżeli sądzisz, że jakaś funkcja powinna zostać do niego dodana odwiedź stronę phpbb.com i zobacz co w tej sprawie ma do powiedzenia Grupa phpBB. Prosimy nie pisać próśb o nowe funkcje na forum z phpbb.com. Grupa wykorzystuje system SourceForge do zarządzania tymi prośbami. Poszukaj na forum opinii Grupy phpBB na temat danej funkcji, jeśli taka już tam się znajduje, a w przeciwnym wypadku postępuj zgodnie z podaną tam procedurą zgłaszania prośb."); $faq[] = array("Z kim mam się skontaktować w sprawach nadużyć i prawnych dotyczących tego forum?", "Powinieneś skontaktować się z administratorem forum. Jeżeli nie możesz dowiedzieć się kto nim jest spróbuj skontaktować się z którymś z moderatorów forum i jego spytać do kogo się zwrócić. Jeżeli nadal nie dostaniesz odpowiedzi skontaktuj się z właścicielem domeny (poszukaj go przez whois) lub, jeśli strona jest na serwerze darmowych kont (republika.pl, wp.pl, hg.pl, phg.pl itp.) skontaktuj się z działem nadużyć firmy zarządzającej serwerem. Pamiętaj, że Grupa phpBB nie ma żadnej kontroli i nie może być w żaden sposób odpowiedzialna za to jak, gdzie i przez kogo używane jest forum. Nie ma sensu kontaktować się z Grupą phpBB w sprawach prawnych nie związanych bezpośrednio ze stroną phpbb.com lub oprogramowaniem phpBB. Jeśli napiszesz do Grupy phpBB w sprawie wykorzystania skryptu przez osoby trzecie otrzymasz prawdopodobnie zwięzłą odpowiedź lub też nie otrzymasz jej wcale."); diff --git a/phpBB/language/lang_polish/lang_main.php b/phpBB/language/lang_polish/lang_main.php index 4f0128e499..2d323937eb 100644 --- a/phpBB/language/lang_polish/lang_main.php +++ b/phpBB/language/lang_polish/lang_main.php @@ -121,7 +121,7 @@ $lang['Online_users_total'] = "Na Forum jest <b>%d</b> użytkowników :: "; $lang['Online_user_total'] = "Na Forum jest <b>%d</b> użytkownik :: "; $lang['Reg_users_zero_total'] = "0 Zarejestrowanych, "; $lang['Reg_users_total'] = "%d Zarejestrowanych, "; -$lang['Reg_user_total'] = "%d Zarejestrowanych, "; +$lang['Reg_user_total'] = "%d Zarejestrowany, "; $lang['Hidden_users_zero_total'] = "0 Ukrytych i "; $lang['Hidden_users_total'] = "%d Ukrytych i "; $lang['Hidden_user_total'] = "%d Ukrytych i "; @@ -519,7 +519,7 @@ $lang['Incomplete_URL'] = "Wpisany adres jest niekompletny"; $lang['Wrong_remote_avatar_format'] = "Podany adres emblematu nie jest prawidłowy"; $lang['No_send_account_inactive'] = "Przepraszamy, ale Twoje hasło nie może być odzyskane gdyż Twoje konto jest obecnie nieaktywne. Skontaktuj się z administratorem aby uzyskać więcej informacji"; -$lang['Always_smile'] = "Zawsze włączak Uśmieszki"; +$lang['Always_smile'] = "Zawsze włączaj Uśmieszki"; $lang['Always_html'] = "Zawsze włączaj HTML"; $lang['Always_bbcode'] = "Zawsze włączaj BBCode"; $lang['Always_add_sig'] = "Zawsze dodawaj mój podpis"; @@ -543,7 +543,7 @@ $lang['password_if_changed'] = "Musisz podawać hasło tylko jeśli chcesz je zmien $lang['password_confirm_if_changed'] = "Musisz potwierdzać hasło tylko jeśli chcesz je zmienić"; $lang['Avatar'] = "Emblemat"; -$lang['Avatar_explain'] = "Wyświetla mały obrazek pod informacjami o Tobie przy kazdym poście. Tylko jeden obrazek może być wyświetlany, jego szerokość nie może być większa niż %d pikseli, wysokość nie większa niż %d pikseli, a rozmiar nie większy niż %dkB."; +$lang['Avatar_explain'] = "Wyświetla mały obrazek pod informacjami o Tobie przy każdym poście. Tylko jeden obrazek może być wyświetlany, jego szerokość nie może być większa niż %d pikseli, wysokość nie większa niż %d pikseli, a rozmiar nie większy niż %dkB."; $lang['Upload_Avatar_URL'] = "Wyślij Emblemat z adresu"; $lang['Upload_Avatar_URL_explain'] = "Wpisz adres, pod którym zlokalizowany jest Twój Emblemat, zostanie on skopiowany na tę stronę."; $lang['Pick_local_Avatar'] = "Wybierz Emblemat z galerii"; @@ -590,7 +590,7 @@ $lang['Reactivate'] = "Reaktywuj soje konto!"; $lang['COPPA'] = "Twoje konto zostało utworzone ale musi jeszcze zostać zaakceptowane. Otrzymasz specjalny email z instrukcjami."; $lang['Registration'] = "Warunki Rejestracji"; -$lang['Reg_agreement'] = "Administratorzy i moderatorzy podejmš starania majšce na celu usuwanie wszelkich uznawanych za obraliwe materiałów jak najszybciej, jednakże nie jest możliwe przeczytanie każdej wiadomoci. Zgadzasz się więc, że zawartoć każdego postu na tym forum wyraża poglšdy i opinie jego autora a nie administratorów, moderatorów czy webmasterów (poza wiadomociami pisanymi przez nich) i nie ponoszš oni za te treci odpowiedzialnoci.<br /><br />Zgadzasz się nie pisać żadnych obraliwych, obscenicznych, wulgarnych, oszczerczych, nienawistnych, zawierajšcych groby i innych materiałów, które mogš być sprzeczne z prawem. Złamanie tej zasady może być przyczynš natychmiastowego i trwałego usunięcia z listy użytkowników (wraz z powiadomieniem odpowiednich władz). Aby wspomóc te działania rejestrowane sš adresy IP autorów. Przyjmujesz do wiadomoci, że webmaster, administrator i moderatorzy tego forum majš prawdo do usuwania, zmiany lub zamykania każdego wštku w każdej chwili jeli zajdzie taka potrzeba. Jako użytkownik zgadzasz się, że wszystkie informacje, które wpiszesz będš przechowywane w bazie danych. Informacje te nie będš podawane bez twojej zgody żadnym osobom ani podmiotom trzecim, jednakże webmaster, administrator i moderatorzy nie będš obarczeni odpowiedzialnociš za włamania hackerskie prowadzšce do pozyskania tych danych.<br /><br />Skrypt tego forum wykorzystuje cookies do przechowywania informacji na twoim komputerze. Te cookies nie zawierajš żadnych informacji, które podałe i służš jedynie ułatwieniu korzystania z forum. Adres email jest wykorzystywany jedynie dla potwierdzenia podanych informacji oraz hasła (i dla przesłania nowego hasła, gdyby zapomniał stare).<br /><br />Klikajšc odnonik Rejestracja na dole zgadzasz się na te warunki."; +$lang['Reg_agreement'] = "Administratorzy i moderatorzy podejmą starania mające na celu usuwanie wszelkich uznawanych za obraźliwe materiałów jak najszybciej, jednakże nie jest możliwe przeczytanie każdej wiadomości. Zgadzasz się więc, że zawartość każdego postu na tym forum wyraża poglądy i opinie jego autora a nie administratorów, moderatorów czy webmasterów (poza wiadomościami pisanymi przez nich) i nie ponoszą oni za te treści odpowiedzialności.<br /><br />Zgadzasz się nie pisać żadnych obraźliwych, obscenicznych, wulgarnych, oszczerczych, nienawistnych, zawierających groźby i innych materiałów, które mogą być sprzeczne z prawem. Złamanie tej zasady może być przyczyną natychmiastowego i trwałego usunięcia z listy użytkowników (wraz z powiadomieniem odpowiednich władz). Aby wspomóc te działania rejestrowane są adresy IP autorów. Przyjmujesz do wiadomości, że webmaster, administrator i moderatorzy tego forum mają prawdo do usuwania, zmiany lub zamykania każdego wątku w każdej chwili jeśli zajdzie taka potrzeba. Jako użytkownik zgadzasz się, że wszystkie informacje, które wpiszesz będą przechowywane w bazie danych. Informacje te nie będą podawane bez twojej zgody żadnym osobom ani podmiotom trzecim, jednakże webmaster, administrator i moderatorzy nie będą obarczeni odpowiedzialnością za włamania hackerskie prowadzące do pozyskania tych danych.<br /><br />Skrypt tego forum wykorzystuje cookies do przechowywania informacji na twoim komputerze. Te cookies nie zawierają żadnych informacji, które podałeś i służą jedynie ułatwieniu korzystania z forum. Adres email jest wykorzystywany jedynie dla potwierdzenia podanych informacji oraz hasła (i dla przesłania nowego hasła, gdybyś zapomniał stare).<br /><br />Klikając odnośnik Rejestracja na dole zgadzasz się na te warunki."; $lang['Agree_under_13'] = "Zgadzam Się na te warunki i mam <b>poniżej</b> 13 lat"; $lang['Agree_over_13'] = "Zgadzam Się na te warunki i mam <b>powyżej</b> 13 lat"; @@ -709,7 +709,7 @@ $lang['Search_query'] = "Poszukiwane Zapytanie"; $lang['Search_options'] = "Opcje Wyszukiwania"; $lang['Search_keywords'] = "Szukaj Słów Kluczowych"; -$lang['Search_keywords_explain'] = "Możesz używać <u>AND</u> aby określać, które słowa muszą znaleść się w wynikach, <u>OR</u> dla tych, które mogą się tam znaleść i <u>NOT</u> dla tych, które nie mogą wystąpić. Znak * zastępuje dowolny ciąg znaków. Aby szukać zwrotu umieść go wewnątrz """; +$lang['Search_keywords_explain'] = "Możesz używać <u>AND</u> aby określać, które słowa muszą znaleźć się w wynikach, <u>OR</u> dla tych, które mogą się tam znaleść i <u>NOT</u> dla tych, które nie mogą wystąpić. Znak * zastępuje dowolny ciąg znaków. Aby szukać zwrotu umieść go wewnątrz """; $lang['Search_author'] = "Szukaj Autora"; $lang['Search_author_explain'] = "Użyj * jako zamiennika dowolnego ciągu znaków"; @@ -799,7 +799,7 @@ $lang['Viewing_FAQ'] = "Ogląda FAQ"; // Moderator Control Panel // $lang['Mod_CP'] = "Panel Kontrolny Moderacji"; -$lang['Mod_CP_explain'] = "Korzystając z poniższego formularza możesz przeprowadzić zbiorową moderację na tym forum. Możesz blkować, odblokowywać, przenosić i usuwać dowolną ilość tematów. Jeżeli to forum jest ustawione jako prywatne możesz także częściowo decydować, którzy użytkownicy mogą mieć do niego dostęp."; +$lang['Mod_CP_explain'] = "Korzystając z poniższego formularza możesz przeprowadzić zbiorową moderację na tym forum. Możesz blokować, odblokowywać, przenosić i usuwać dowolną ilość tematów. Jeżeli to forum jest ustawione jako prywatne możesz także częściowo decydować, którzy użytkownicy mogą mieć do niego dostęp."; $lang['Select'] = "Wybierz"; $lang['Delete'] = "Usuń"; @@ -903,7 +903,7 @@ $lang['tz']['5.5'] = "(GMT +5:30 hours) Bombaj, Kalkuta, Madras, Nowe Delhi"; $lang['tz']['6'] = "(GMT +6:00 hours) Almaty, Colombo, Dhaka"; $lang['tz']['6.5'] = "(GMT +6:30 hours) Rangoon"; $lang['tz']['7'] = "(GMT +7:00 hours) Bangkok, Hanoi, Dżakarta"; -$lang['tz']['8'] = "(GMT +8:00 hours) Beijing, Hong Kong, Perth, Singapur, Taipei"; +$lang['tz']['8'] = "(GMT +8:00 hours) Pekin, Hong Kong, Perth, Singapur, Taipei"; $lang['tz']['9'] = "(GMT +9:00 hours) Osaka, Sapporo, Seoul, Tokyo, Jakuck"; $lang['tz']['9.5'] = "(GMT +9:30 hours) Adelaide, Darwin"; $lang['tz']['10'] = "(GMT +10:00 hours) Melbourne, Papua Nowa Gwinea, Sydney, Władywostok"; |