Σε αυτήν την οθόνη έχετε μια λίστα των ήδη αναγνωρισμένων αποθετηρίων. Μπορείτε να προσθέσετε και άλλες πηγές πακέτων, όπως έναν οπτικό οδηγό ή μια απομακρυσμένη πηγή. Η επιλογή των πηγών καθορίζει ποια πακέτα θα είναι διαθέσιμα σε μεταγενέστερα βήματα.
Για μια δικτυακή πηγή, θα πρέπει να ακολουθήσετε δυο βήματα:
Επιλογή και ενεργοποίηση του δικτύου, αν δεν είναι ήδη ενεργοποιημένο.
Επιλογή ενός καθρεπτισμού ή καθορισμός του URL (η πρώτη καταχώρηση) Επιλέγοντας έναν καθρεπτισμό , έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε μεταξύ των αποθετηρίων που διαχειρίζονται από τη Mageia, όπως το Nonfree, Tainted και Updates. Με το URL, μπορείτε να υποδείξετε ένα συγκεκριμένο αποθετήριο ή τη δική σας εγκατάσταση NFS.
Σημείωση
Αν κάνετε ενημέρωση μιας 64bit εγκατάστασης η οποία μπορεί να περιέχει μερικά 32bit πακέτα, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε την οθόνη προσθήκης ενός διαδικτυακού καθρεπτισμού επιλέγοντας ένα από τα παρόντα δικτυακά πρωτόκολλα. Το 64bit DVD ISO περιέχει μόνο 64bit και noarch πακέτα· δεν θα είναι σε θέση να ενημερώσει τα 32bit πακέτα. Ωστόσο, μετά την προσθήκη ενός διαδικτυακού καθρεπτισμού, ο εγκαταστάτης θα εντοπίσει εκεί τα 32bit πακέτα.
Εδώ έχετε τη λίστα με τα διαθέσιμα αποθετήρια. Ανάλογα με το μέσο που χρησιμοποιήσατε για την εγκατάσταση έχετε και διαθέσιμα αποθετήρια. Η επιλογή των αποθετηρίων καθορίζει ποια θα είναι τα διαθέσιμα πακέτα κατά τα επόμενα βήματα της εγκατάστασης.
Το αποθετήριο Core δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί διότι περιέχει τη βάση της διανομής.
Το αποθετήριο Nonfree περιέχει πακέτα που είναι δωρεάν, η Mageia μπορεί να κάνει αναδιανομή, αλλά περιέχουν λογισμικό που υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα (εξ ου και η ονομασία -Νonfree που σημαίνει μη ελεύθερο). Για παράδειγμα, σε αυτό το αποθετήριο βρίσκονται οι ιδιόκτητοι οδηγοί των καρτών γραφικών nVidia και AMD, το υλικολογισμικό διαφόρων καρτών WiFi κλπ.
Το αποθετήριο Tainted περιέχει πακέτα τα οποία διαθέτουν μια ελεύθερη άδεια. Ο κύριος λόγος που αυτά τα πακέτα βρίσκονται σε αυτό το αποθετήριο είναι ότι μπορεί να παραβιάζουν πατέντες και πνευματικά δικαιώματα σε ορισμένες χώρες, π.χ. οι αποκωδικοποιητές πολυμέσων που απαιτούνται για την αναπαραγωγή διαφόρων αρχείων ήχου/βίντεο, πακέτα που απαιτούνται για την αναπαραγωγή εμπορικών βίντεο DVD, κλπ.
Μερικές από τις επιλογές σε αυτό το στάδιο θα ανοίξουν άλλες οθόνες με σχετικές επιλογές.
Μετά τα βήματα επιλογής, θα δείτε ένα διαπόραμα κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης των πακέτων Το διαπόραμα μπορεί να απενεργοποιηθεί πατώντας στο κουμπί Λεπτομέρειες.
Επιλέξτε το περιβάλλον προς χρήση μεταξύ των KDE Plasma και GNOME. Και τα δυο έρχονται με ένα πλήρες σύνολο εργαλείων και εφαρμογών.
Επιλέξτε Προσαρμοσμένο αν δεν θέλετε είτε να χρησιμοποιήσετε αυτά (ή και τα δυο), ή αν θέλετε να τροποποιήσετε τις προκαθορισμένες επιλογές για τα γραφικά περιβάλλοντα. Το γραφικό περιβάλλον LXDE για παράδειγμα, είναι ελαφρύτερο από τα άλλα δυο, με λιγότερα διακοσμητικά στοιχεία και λιγότερα εγκατεστημένα πακέτα εξ ορισμού.
Τα πακέτα έχουν ταξινομηθεί σε κοινές ομάδες, για να σας διευκολύνουν στην επιλογή των πακέτων που χρειάζεστε. Το περιεχόμενο των ομάδων διακρίνεται εύκολα από τον τίτλο τους, ωστόσο περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο του καθενός υπάρχουν στις υποδείξεις που εμφανίζονται κατά το πέρασμα του ποντικιού από πάνω τους.
Σταθμός εργασίας
Εξυπηρετητής
Γραφικό περιβάλλον
Επιλογή μεμονωμένων πακέτων: μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή την επιλογή για την προσθήκη επιπλέον πακέτων χειροκίνητα.
Ανατρέξτε στο Minimal Install για οδηγίες σχετικά με την ελάχιστη εγκατάσταση (με ή χωρίς X & IceWM).
Η ελάχιστη εγκατάσταση προορίζεται για αυτούς που θέλουν να κάνουν μια ειδική χρήση της Mageia, όπως έναν εξυπηρετητή ή έναν εξειδικευμένο σταθμό εργασίας. Πιθανώς θα χρησιμοποιήσετε αυτή την επιλογή σε συνδυασμό με την επιλογή μεμονωμένων πακέτων, δείτε Choose Packages Tree.
Μπορείτε να επιλέξετε την Ελάχιστη εγκατάσταση αποεπιλέγοντας τα πάντα στην οθόνη επιλογής Ομάδων πακέτων, δείτε Choose Package Groups.
Αν το επιθυμείτε, μπορείτε να επιλέξετε την επιλογή μεμονωμένων πακέτων στην ίδια οθόνη.
Αν επιλέξετε αυτήν την μέθοδο εγκατάστασης, τότε στην επόμενη οθόνη (δείτε το παρακάτω στιγμιότυπο) θα μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ μερικών χρήσιμων εργαλείων προς εγκατάσταση, όπως τεκμηρίωση και “X”.
Αν επιλέξετε με X θα συμπεριληφθεί επίσης ο διαχειριστής παραθύρων IceWM ως ένα ελαφρύ περιβάλλον εργασίας.
Η βασική τεκμηρίωση παρέχεται υπό τη μορφή σελίδων εγχειριδίου “man” και “info”. Περιέχει τις σελίδες man από τις σελίδες info των Linux Documentation Project και GNU coreutils.
Εδώ μπορείτε να προσθέσετε οποιαδήποτε επιπλέον πακέτα για να προσαρμόσετε την εγκατάστασή σας.
Αφού πραγματοποιήσετε την επιλογή σας, μπορείτε να κάνετε κλικ στο εικονίδιο της δισκέτας στο κάτω μέρος της σελίδας ώστε να αποθηκεύσετε την επιλογή των πακέτων σας (μπορείτε επίσης να κάνετε την αποθήκευση σε ένα κλειδί USB). Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το αρχείο για να εγκαταστήσετε τα ίδια πακέτα σε κάποιο άλλο σύστημα, κάνοντας κλικ στο ίδιο κουμπί κατά την εγκατάσταση και επιλέγοντας την φόρτωσή του.