Configura un escàner scannerdrake
Instal·lació Aquesta eina Podeu iniciar aquesta eina des de la línia d'ordres, escrivint scannerdrake com a root. us permet configurar un únic dispositiu d'escàner o un dispositiu multifunció que inclogui l'escaneig. També us permet compartir dispositius locals connectats a aquest ordinador amb un ordinador remot o accedir a escàners remots. Quan inicieu aquesta eina per primera vegada, podeu rebre el missatge següent: "Els paquets SANE s'han d'instal·lar per utilitzar escàners Voleu instal·lar els paquets SANE?" Trieu per continuar. Instal·larà scanner-gui i task-scanning si encara no estan instal·lats. Si el vostre escàner s'identifica correctament, de manera que si a la pantalla anterior veieu el nom del vostre escàner, l'escàner està preparat per utilitzar-lo, per exemple, amb XSane o Simple Scan. En aquest cas, potser voldreu configurar l'opció de Compartició d'escàners. Podeu llegir-ne a . Tanmateix, si el vostre escàner no s'ha identificat correctament, i comprovar els seus cable(s), l'interruptor d'alimentació i després prémer Cerca escàners nous no ajuda, haureu de prémer Afegiu un escàner manualment. Trieu la marca del vostre escàner a la llista que veieu, després el seu tipus a la llista d'aquesta marca i feu clic a D'acord Si no trobeu el vostre escàner a la llista, feu clic a Cancel·la Comproveu si el vostre escàner és compatible a la pàgina SANE: Dispositius compatibles i demaneu ajuda als fòrums.
Trieu el dispositiu
Podeu deixar aquesta opció a Detecta automàticament els ports disponibles tret que la interfície del vostre escàner sigui un port paral·lel. En aquest cas, seleccioneu /dev/parport0 si només en teniu un. Després de fer clic a D'acord, en la majoria dels casos veureu una pantalla semblant a la següent. Si no obteniu aquesta pantalla, llegiu
Compartició d'escàners Aquí podeu triar si els escàners connectats a aquesta màquina han de ser accessibles per màquines remotes i per quines màquines remotes. També podeu decidir aquí si els escàners de màquines remotes haurien d'estar disponibles en aquesta màquina. Compartició d'escàners amb els amfitrions: el nom o l'adreça IP dels amfitrions es pot afegir o esborrar de la llista d'amfitrions amb permís per accedir als dispositiu(s) locals en aquest ordinador. Utiilitza els escàners dels amfitrions: el nom o l'adreça IP dels amfitrions es poden afegir o esborrar de la llista d'amfitrions que donen accés a un escàner remot. Compartició d'escàners amb amfitrions: podeu afegir un amfitrió. Compartició d'escàners amb amfitrions: especifiqueu quins host(s) afegir o permetre totes les màquines remotes. "Totes les màquines remotes" poden accedir a l'escàner local. Si el paquet saned encara no està instal·lat, l'eina ofereix fer-ho. Al final, l'eina alterarà aquests fitxers: /etc/sane.d/saned.conf /etc/sane.d/net.conf /etc/sane.d/dll.conf per afegir o comentar la directiva "net" També configurarà saned i xinetd per iniciar-se a l'arrencada.
Especifics Hewlett-Packard La majoria dels escàners d'HP es gestionen des de l'HP Device Manager (hplip), que també gestiona les impressores. En aquest cas, aquesta eina no us permet configurar-la i us convida a utilitzar l'HP Device Manager. Epson Els controladors estan disponibles des d'aquesta pàgina. Quan s'indiqui, primer heu d'instal·lar el paquet iscan-data i després iscan (en aquest ordre). És possible que el paquet iscan generi un avís sobre un conflicte amb sane. Els usuaris han informat que aquest avís es pot ignorar.
Passos addicionals d'instal·lació És possible que després de seleccionar un port per al vostre escàner a la pantalla, hàgiu de fer un o més passos addicionals per configurar correctament el vostre escàner. En alguns casos, se us diu que l'escàner necessita que es carregui el seu firmware cada vegada que s'inicia. Aquesta eina us permet carregar-la al dispositiu, després d'instal·lar-la al vostre sistema. En aquesta pantalla podeu instal·lar el microprogramari des d'un CD o una instal·lació de Windows, o instal·lar el que heu baixat d'un lloc d'Internet del proveïdor. Quan cal carregar el microprogramari del dispositiu, pot trigar molt de temps a cada primer ús, possiblement més d'un minut. Així que tingueu paciència. A més, pot ser que aparegui una pantalla que us digui que ajusteu el fitxer /etc/sane.d/"name_of_your_SANE_backend".conf. Llegiu aquestes o altres instruccions que rebeu amb atenció i si no sabeu què fer, no dubteu a demanar ajuda als fòrums.