Visualitza i cerca els registres del sistema logdrake Aquesta eina Podeu iniciar aquesta eina des de la línia d'ordres, escrivint logdrake com a root. es troba a la pestanya Sistema del Centre de Control de Mageia, anomenada "Visualitza i cerca els registres del sistema".
Per fer una cerca als registres Primer, introduïu la cadena voleu cercar al camp Que coincideix amb i/o la cadena que no voleu veure entre les respostes del camp però que no coincideix. A continuació, seleccioneu els fitxer(s) a cercar al camp Trieu el fitxer. Opcionalment, és possible limitar la cerca a només un dia. Seleccioneu-lo al Calendari, utilitzant les fletxetes a cada costat del mes i l'any, i marqueu "Mostrar-ho només per al dia seleccionat". Finalment, feu clic al botó de cerca per veure els resultats a la finestra anomenada Contingut del fitxer. És possible desar els resultats en format .txt fent clic al botó Desa. Els Registres de les eines Mageia allotgen els registres de les eines de configuració de Mageia, com ara les eines del Centre de Control de Mageia. Aquests registres s'actualitzen cada vegada que es modifica una configuració.
Per configurar una alerta de correu Alerta de correu comprova automàticament la càrrega del sistema i els serveis cada hora i, si cal, envia un correu electrònic a l'adreça configurada. Per configurar aquesta eina, feu clic al botó Alerta de correu i després, a la pantalla següent, al botó desplegable Configura el sistema d'alerta de correu. Aquí es mostren tots els serveis en funcionament i podeu triar quins voleu mirar. (Vegeu la captura de pantalla anterior). Es poden veure els següents serveis: Servei Webmin Servidor de correu Postfix Servidor FTP Servidor World Wide Web Apache Servidor SSH Servidor Samba Servei Xinetd Resolució de noms de domini BIND A la pantalla següent, seleccioneu el valor de Càrrega que considereu inacceptable. La càrrega representa la demanda d'un procés, una càrrega elevada alenteix el sistema i una càrrega molt alta pot indicar que un procés s'ha descontrolat. El valor predeterminat és 3. Recomanem establir el valor de càrrega a 3 vegades el nombre de processadors. A l'última pantalla, introduïu l'Adreça de correu electrònic de la persona que s'ha d'avisar i el Servidor de correu electrònic a utilitzar (local o a Internet).