Configura DHCP drakwizard dhcp Aquesta eina està trencada a Mageia 4 a causa del nou esquema de noms per a les interfícies de xarxa Aquesta eina Podeu iniciar aquesta eina des de la línia d'ordres, escrivint drakwizard dhcp com a root. us pot ajudar a configurar un servidor DHCP. És un component de drakwizard que s'ha d'instal·lar abans de poder accedir-hi.
Què és DHCP? El protocol de configuració dinàmica d'amfitrió (DHCP) és un protocol de xarxa estandarditzat que s'utilitza a les xarxes IP que configura de forma dinàmica les adreces IP i altra informació necessària per a la comunicació per Internet. (De la Viquipèdia)
Configuració d'un servidor DHCP amb drakwizard dhcp Benvingut/da a l'auxiliar del servidor DHCP. Introducció La primera pàgina és només una introducció, feu clic a Següent. Selecció de l'adaptador Trieu la interfície de xarxa, que està connectada a la subxarxa i a la qual DHCP assignarà adreces IP i, a continuació, feu clic a Següent. Seleccioneu el rang IP Seleccioneu les adreces IP inicials i finals del rang IP que voleu que ofereixi el servidor, juntament amb la IP de la màquina de passarel·la que es connecta a algun lloc fora de la xarxa local, amb sort a prop d'Internet, i després feu clic a Següent. Resum Preneu un segon per comprovar aquestes opcions i, a continuació, feu clic a Següent. Espera... Això es pot arreglar. Feu clic a Anterior unes quantes vegades i canvieu les coses. Hores després...
Què es fa Instal·lació del paquet dhcp-server, si cal; Desant /etc/dhcpd.conf a /etc/dhcpd.conf.orig; Creació d'un nou dhcpd.conf a partir de /usr/share/wizards/dhcp_wizard/scripts/dhcpd.conf.default i afegint els nous paràmetres: hname dns xarxa ip mask rng1 rng2 dname gateway tftpserverip dhcpd_interface També es modifica el fitxer de configuració de Webmin /etc/webmin/dhcpd/config Reiniciant dhcpd.