Centre de xarxes draknetcenter Aquesta einaPodeu iniciar aquesta eina des de la línia d'ordres, escrivint draknetcenter com a root. es troba a la pestanya Xarxa i Internet al Centre de Control de Mageia amb l'etiqueta "Centre de xarxa"
Introducció Quan s'inicia aquesta eina, s'obre una finestra amb totes les xarxes configurades a l'ordinador, sigui quin sigui el seu tipus (cable, sense fil, satèl·lit, etc.). En fer clic en un d'ells, apareixen tres o quatre botons, segons el tipus de xarxa, que permeten tenir cura de la xarxa, canviar-ne la configuració o connectar/desconnectar. Aquesta eina no està pensada per crear una xarxa, per això vegeu Configuració d'una nova interfície de xarxa (LAN, RDSI, ADSL, ...) a la mateixa pestanya MCC. A la captura de pantalla següent, donada com a exemple, podem veure dues xarxes, la primera està cablejada i connectada, reconeixible per aquesta icona (aquest no està connectat ) i la segona secció mostra xarxes sense fil, no connectades reconeixible per aquesta icona i aquest si està connectat. Per als altres tipus de xarxa, el codi de color és sempre el mateix, verd si està connectat i vermell si no està connectat. A la part sense fil de la pantalla també es poden veure totes les xarxes detectades, amb el SSID, la intensitat del senyal, si estan xifrades (en vermell) o no (en verd) i el mode de funcionament. Feu clic a l'escollit i després a Monitor, Configurar o Connectar. Aquí és possible passar d'una xarxa a una altra. Si se selecciona una xarxa privada, s'obrirà la finestra Configuració de la xarxa (vegeu més avall) i us demanarà configuracions addicionals (en particular, una clau de xifratge). Feu clic a Actualitzar per actualitzar la pantalla.
El botó de Monitor Aquest botó permet veure l'activitat de la xarxa, les descàrregues (cap a l'ordinador, en vermell) i les càrregues (cap a Internet, en verd). La mateixa pantalla està disponible fent clic amb el botó dret a la icona d'Internet a la safata del sistema -> Xarxes Hi ha una pestanya per a cada xarxa (aquí eth0 és la xarxa cablejada, el loopback local i wlan0 la xarxa sense fil) i una pestanya de connexió que ofereix detalls sobre l'estat de la connexió. A la part inferior de la finestra hi ha el títol Monitor, que ho veurem a la secció següent.
El botó de configuració A - Per a un connexió de xarxa per cable És possible canviar tots els paràmetres donats durant la creació de la xarxa. La majoria de les vegades, comprovar la IP automàtica (BOOTP/DHCP) servirà, però en cas de problemes, la configuració manual pot donar millors resultats. Per a una xarxa residencial, l'adreça IP sempre es veu com 192.168.0.x, la màscara de xarxa és 255.255.255.0 i la passarel·la i els servidors DNS estan disponibles al lloc web del vostre proveïdor. Habilita el comptatge del trànsit si està marcat, comptarà el trànsit cada hora, diària o mensualment. Els resultats són visibles al monitor de xarxa detallat a la secció anterior. Un cop habilitat, potser haureu de tornar a connectar-vos a la xarxa. Permet que el gestor de xarxa controli la interficie: Aquesta secció encara no s'ha escrit per falta de recursos. Si creieu que podeu escriure aquesta ajuda, contacteu amb l'equip de Documentació. Gràcies per endavant. Ell botó Avançat Aquesta secció encara no s'ha escrit per falta de recursos. Si creieu que podeu escriure aquesta ajuda, contacteu amb l'equip de Documentació. Gràcies per endavant. B - Per a una xarxa sense fil Només s'expliquen els elements que no s'han vist anteriorment. Mode de funcionament Seleccioneu Gestionat si la connexió és a través d'un punt d'accés, hi ha un ESSID detectat. Seleccioneu Ad-hoc si és una xarxa d'igual a igual. Seleccioneu Mestre si la vostra targeta de xarxa s'utilitza com a punt d'accés, la vostra targeta de xarxa necessita admetre aquest mode. Mode de xifratge i clau de xifratge: Si es tracta d'una xarxa privada, heu de conèixer aquesta configuració. WEP utilitza una contrasenya i és més feble que WPA que utilitza una frase de contrasenya. La clau precompartida WPA també s'anomena WPA personal o WPA domèstica. WPA Enterprise no s'utilitza sovint a les xarxes privades. Permet la itinerància dels punts d'accés: El roaming és una tecnologia que permet que l'ordinador canviï el seu punt d'accés mentre es manté connectat a la xarxa. Ell botó Avançat Aquesta pàgina encara no s'ha escrit per falta de recursos. Si creieu que podeu escriure aquesta ajuda, contacteu amb l'Equip de Documentació. Gràcies per endavant.
El botó dels paràmetres avançats Aquesta secció encara no s'ha escrit per falta de recursos. Si creieu que podeu escriure aquesta ajuda, contacteu amb l'equip de Documentació. Gràcies per endavant.