Пропоноване розбиття на розділи

За допомогою цієї сторінки ви зможете переглянути вміст всіх дисків комп’ютера і ознайомитися з пропозиціями майстра поділу на розділи DrakX щодо місця встановлення Mageia.

Перелік пунктів у наведеному нижче списку залежатиме від комплектації комп’ютера та вмісту дисків.

Основні параметри

Якщо ви не скористалися пунктом Нетиповий розподіл диска, засіб встановлення розподілить доступне місце за такими правилами:

Це означає, що якщо на диску 160 ГБ або більше вільного місця, засобом встановлення буде створено три розділи:

[Примітка]

Якщо ви користуєтеся системою з UEFI, ESP (розділ із системою EFI) буде виявлено автоматично або створено, якщо його ще не існувало, і змонтовано до /boot/EFI. Пункт Нетиповий поділ диска є єдиним придатним до вибору, якщо виявлення UEFI було виконано належним чином.

Якщо ви користуєтеся застарілою системою (відомою як BIOS) із диском GPT, вам доведеться створити розділ для завантаження BIOS, якщо його ще не існує. Розмір розділу приблизно дорівнює 1 МіБ, він не матиме точки монтування. Створити такий розділ за допомогою засобу встановлення системи, вибравши пункт Нетиповий поділ диска, як будь-який інший розділ. Не забудьте вибрати для цього розділу тип файлової системи «Розділ завантаження BIOS».

Докладніші відомості щодо подальших дій можна знайти у розділі DiskDrake.

[Важливо]

У деяких новіших дисках використовуються логічні сектори у 4096 байтів замість попереднього стандарту у 512 байтів на логічний сектор. Через те, що у розробників немає достатнього доступу до відповідного обладнання, належне тестування програми для поділу диска на розділи на таких дисках не виконувалося.

У деяких дисках SSD використовується розмір блоку понад 1 МБ. Радимо вам виконати поділ такого диска на розділи за допомогою альтернативної спеціалізованої програми, наприклад gparted з використанням таких значень параметрів:

  • Вирівняти до = МіБ

  • Вільне місце перед (МіБ) = 2

Також слід переконатися, що всі розділи буде створено з парними розмірами у мегабайтах.