From 5ce8d30439463838f845c78bc926cc9b310a8743 Mon Sep 17 00:00:00 2001 From: Pascal Rigaux Date: Tue, 27 Jan 2009 17:30:08 +0000 Subject: imported openSUSE.tar.bz2 (from gfxboot-4.1.19-2.1.src.rpm) --- help-install.fi.html | 259 --------------------------------------------------- 1 file changed, 259 deletions(-) delete mode 100644 help-install.fi.html (limited to 'help-install.fi.html') diff --git a/help-install.fi.html b/help-install.fi.html deleted file mode 100644 index a677387..0000000 --- a/help-install.fi.html +++ /dev/null @@ -1,259 +0,0 @@ - - - - - - -
-

Käynnistyslataimen ohje

-Tervetuloa &product;

- -Käytä tätä valikkoa halutun toiminnon valitsemiseen. Jos sinulla on ongelmia ohjejärjestelmän käytössä, paina -F1 päästäksesi ohjejärjestelmän kuvaukseen. Tämän valikon päätoiminnot ovat:

- -Käynnistä kiintolevyltä: Tämä valinta ei tee mitään järjestelmällesi. Se käynnistää ainoastaan aiemmin asennetun käyttöjärjestelmän.

- -Asennus: Tämä asennustila toimii useimmissa tietokoneissa. Jos koet järjestelmän lukkiutumisen käynnistyksen yhteydessä tai ongelmia laitteiston tunnistuksessa, kuten levyasemaohjaimet ja verkkokortit, kokeile jotain seuraavista asennus-valinnoista.

- -Asennus -- ACPI pois käytöstä: Useissa nykyisin myytävistä tietokoneista on epätäydellinen tai viallinen ACPI toteutus. Tämä valinta poistaa ACPI:n tuen ytimestä, mutta silti käyttää useita suorituskykyyn liittyviä ominaisuuksia, kuten DMA:ta IDE-kiintolevyille.

- -Asennus -- Turvalliset asetukset: Jos et onnistunut tekemään Asennusta, tämä valinta voi ratkaista tilanteen.

- -Pelastusjärjestelmä: Tämä käynnistyslevynkuva käynnistää pienen Linux-järjestelmän keskusmuistiin (RAM). Tämä on käytännöllistä jos järjestelmä ei käynnisty kunnolla. Tämän järjestelmän käynnistyttyä kirjaudu pääkäyttäjänä (root).

- -Muistitesti: Muistin testaaminen on käytännöllistä muutenkin kuin uusien muistimoduulien asentamisen jälkeen. Muistitesti on rasitustesti suurelle osalle tietokonettasi, ja se voi indikoida laitteisto ongelmista.

- -Käynnistysvalinnat: Käynnistysvalinnoissa voit muuttaa kokonaisuudessaan järjestelmäsi käyttäytymistä. Nämä ovat ytimen asetuksia.

- -F1 Ohje: Tämä ohje on asiayhteys riippuvainen. Se näyttää eri näkymän riippuen valitusta kohdasta käynnistysruudulla Tästä ohjejärjestelmästä on myös kuvaus saatavilla.

- -F2 Videotila: Valitse erilaisten näytön resoluutioiden välillä asennuksen aikana. Jos kohtaat ongelmia graafisessa asennuksessa, tekstitila voi olla toimiva vaihtoehto sinulle.

- -F3 Asennuksen lähde: Valitse käytettävä asennuslähde.

- -F4 Kieli: Aseta käynnistyslataimessa käytettävä kieli ja näppäimistökartta.

- -F5 Ajurin päivitys: Erittäin uusissa koneissa ajurin päivitystä saatetaan tarvita järjestelmän asennuksessa.

- -
-

Ohjejärjestelmän käyttö

- -Käynnistyslataimen ohje on asiayhteys riippuvainen. Se antaa sinulle tietoja valitusta valikon kohdasta tai, jos olet muokkaamassa käynnistysvalintoja, se yrittää etsiä tietoja valinnasta, jonka päällä kursori on.
-
-Ohjausnäppäimet

- - Nuoli ylös: korostaa seuraavan linkin
- Nuoli alas: korostaa seuraavan linkin
- Nuoli vasemmalle, Askelpalautin: palaa edelliseen aiheeseen
- Nuoli oikealle, Enter, Välilyönti: seuraa linkkiä
- Page Up: vierittää sivun ylöspäin
- Page Down: vierittää sivun alaspäin
- Home: menee sivun alkuun
- End: menee sivun loppuun
- Esc: lopeta ohje
- -

Palaa Aloitussivulle - -
-

Ajurin päivitys

- -Jos tarvitset päivityslevykettä tai CD-ROM:a, paina F5. Käynnistyslatain pyytää syöttämään ajurin päivitysmedian Linux:n ytimen lataamisen jälkeen.

- -Ajurin päivitys on yleensä levyke, missä on uusi versio laitteistoajurista tai virheenkorjauksesta joka tarvitaan asennuksen aikana. - -

Palaa Aloitussivulle - - -
-

Videotilan valinta

- -Paina F2 saadaksesi luettelon videotiloista, joita näytönohjaimesi tukee. Korkein tila, jota monitorisi voi käyttää on esivalittuna.

- -On mahdollista, että monitoriasi ei onnistuttu tunnistamaan automaattisesti. Tällaisessa tapauksessa valitse haluamasi tila manuaalisesti.

- -Jos järjestelmälläsi on ongelmia näytönohjaimen kanssa asennuksen aikana, tekstitilaa voidaan käyttää väliaikaisena ratkaisuna. - -

Palaa Aloitussivulle - - -
-

Kieli ja näppäimistökartan valinta

- -Paina F4 vaihtaaksesi käynnistyslataimen käyttämää kieltä ja näppäimistökarttaa. - -

Palaa Aloitussivulle - - -
-

Asennuksen lähde

- -Paina F3 valitaksesi asennuslähteen.

- -Tämä on sama kuin käyttäisi asenna -käynnistysvalintaa. - -

Palaa Aloitussivulle - - -
-

Asennus

- -Valitse Asennus aloittaaksesi oletusasennuksen. Käynnistysvalinnassa nnettuja valintoja käytetään käynnistyksen yhteydessä. Tämä kohta ottaa käyttöön monia yleisesti käytössä olevia laitteiston ominaisuuksia.

- -

Palaa Aloitussivulle - - -
-

Käynnistä kiintolevyltä

- -Valitse Käynnistä asennettu käyttöjärjestelmä käynnistääksesi paikalliselle kiintolevylle asennetun järjestelmän. Tämä järjestelmä tulee olla oikein asennettu, koska vain ensimmäisen levyn MBR (Master Boot Record) käynnistetään. Ensimmäisen kiintolevyn laite-ID on tietokoneen BIOS:n tarjoama.

- -Käytä tätä jos unohdit poistaa CD:n tai DVD:n asemasta, ja haluat käynnistää tietokoneen kiintolevyltä.

- -

Palaa Aloitussivulle - - -
-

Asennus -- ACPI pois käytöstä

- -Aivan uudet laitteet vaativat joskus ACPI:n hallitsemaan keskeytyksiä. ACPI korvaa täysin vanhan APM-järjestelmän

- -Valitse Asennus -- ACPI pois käytöstä jos kohtaat ongelmia ytimen latuksen aikana. Tunnettuja ongelmia tietokoneissa ACPI:n kanssa ovat: -

- - * ydin pysähtyy käynnistyksessä
- * PCI-kortteja ei tunnisteta tai niitä ei alusteta oikein

- - -

Palaa Aloitussivulle - - -
-

Asennus -- Turvalliset asetukset

- -Valitse Asennus -- Turvalliset asetukset jos kohtaat pysähtymisiä asennuksen aikana tai toistamattomia virheitä. Tämä valinta poistaa DMA:n IDE-asemien käytöstä ja kaikki virranhallinta toiminnot. Katso myös ytimen valinnat -acpi ja ide. - -

Palaa Aloitussivulle - - -
-

Pelastusjärjestelmä

- -Pelastusjärjestelmä on pieni RAM-levypohjainen järjestelmä. Sieltä on mahdollista tehdä kaikenlaisia muutoksia asennettuun järjestelmään. Koska vain alemmantason työkalut ovat järjestelmän käytettävissä, se on suunnattu asiantuntijoille.

- -

Palaa Aloitussivulle - - -
-

Muistitesti

- -Mukana oleva Muistitesti tarjoaa hyvät mahdollisuudet järjestelmän laitteiston rasituskokeeseen. Päätarkoitus on tunnistaa rikkoontunut RAM, mutta se rasittaa myös useita muita järjestelmän osia.
- -Ei ole mitään takeita, että muisti olisi kunnossa vaikka virheitä ei löydy, mutta yleensä useimmat muistiviat löydetään.
- -

Palaa Aloitussivulle - - -
-

Käynnistysvalinnat

- -Käytettävissä on kahden tyyppisiä käynnistysvalintoja: Asennusohjelmaan vaikuttavat valinnat sekä ytimen valinnat. Jotkin yleisimmistä valinnoista ovat:

- -a) asennusvalinnat
-
- asennus -- valitse asennuslähde
- verkkovalinnat -- verkkovalinnat
-

-b) ytimen valinnat
-
- splash -- vaikuta splash-ruudun käyttäytymiseen
- acpi -- advanced configuration and power interface
- ide -- ohjaa IDE-alijärjestelmää
- -

Palaa Aloitussivulle - -
-

Asennusvalinnat: asennus

- -Oletuksena paikalliset CD-ROM:t etsitään asennuslähteiksi. Verkkoasennukseen valitse -asennus-valinta. Mahdollisia asennustapoja ovat
- * FTP
- * NFS
- * HTTP
-Käytettävä syntaksi on kuin standardi URL. Esimerkiksi, jos palvelimesi löytyy osoitteesta 192.168.0.1 ja haluat tehdä NFS-pohjaisen asennuksen tämän palvelimen hakemistosta /install, määritä lähde seuraavasti:

- - install=nfs://192.168.0.1/install

- -Verkkokortti määritetään joko dhcp tai sinun täytyy määrittää parametrit itse kuten verkkovalinnat kohdassa kuvataan.
- -

Palaa Käynnistysvalintoihin - -
-

Ytimen valinnat: splash

- - -splash-ruutu on kuva, joka näytetään järjestelmän käynnistyksen yhteydessä.
-
-splash=0

splash-ruutu on poistettu käytöstä. Tämä voi olla käytännöllistä vanhoilla monitoreilla tai jos ongelmia ilmenee.
-
-splash=verbose

Ottaa käyttöön splash-ruudun, ydin- ja käynnistysviestit näkyvät silti.
-
-splash=silent

-Ottaa käyttöön splash-ruudun, mutta ei viestejä. Näiden sijasta näytetään edistymispalkki.
-
-Palaa Käynnistysvalintoihin - -
-

Asennusvalinnat: verkkovalinnat

- -On mahdollista määrittää verkkoliitäntä nyt. Laitteisto tunnistetaan myöhemmin DrakX:n toimesta. Vähimmäismäärä valintoja verkkokortin määrittämiseksi koostuu koneen IP:stä ja verkkomaskista. Esimerkiksi:

- - hostip=192.168.0.10 netmask=255.255.255.0
-
-tai lyhemmässä muodossa:

- - hostip=192.168.0.10/24
-
- -Jos määrität verkkokortti-pohjaisen asennuksen ja et määritä molempia näistä valinnoista, asennusohjelma yrittää määrittää verkkoliittymän dhcp:llä. Jos tarvitset oletusyhdyskäytävän, määritä se valinnalla gateway. Esimerkiksi:

- - gateway=192.168.0.8
- -

Palaa Käynnistysvalintoihin - -
-

Ytimen valinnat: acpi

- -ACPI (Advanced Configuration and Power Interface) on standardi, joka määrittää virran- ja laitteistohallinnan liittymän käyttöjärjestelmän ja BIOS:n välille. Oletuksena acpi on käytössä kun BIOS tunnistetaan uudemmaksi kuin vuodelta 2000. On olemassa useita yleisesti käytössä olevia parametreja ACPI:n käyttäytymisen ohjaamiseksi:
-
- pci=noacpi -- älä käytä ACPI:a ohjaamaan PCI-keskeytyksiä
- acpi=oldboot -- vain osa ACPI:sta, jotka kuuluvat käynnistykseen ovat käytössä
- acpi=off -- poistaa ACPI:n käytöstä täydellisesti
- acpi=force -- ottaa ACPI:n käyttöön, vaikka BIOS olisi päivätty ennen vuotta 2000
-
- - -

Palaa Käynnistysvalintoihin - -
-

Ytimen valinnat: ide

- -IDE, toisinkuin SCSI, on yleisesti käytetty useimmissa työasemissa. Ohittaaksesi joitakin IDE-järjestelmien laitteisto-ongelmia, käytä ytimen parametria:

- - ide=nodma -- ottaa DMAn pois IDE asemien käytöstä
- - - -

Palaa Käynnistysvalintoihin. - - -
-

Ohjelmistotyypin valinta

- -Voit valita asennatko 32- vai 64-bittisen version Mandriva Linux:sta. - -

Palaa Aloitussivulle - - - -- cgit v1.2.1