From 5ce8d30439463838f845c78bc926cc9b310a8743 Mon Sep 17 00:00:00 2001 From: Pascal Rigaux Date: Tue, 27 Jan 2009 17:30:08 +0000 Subject: imported openSUSE.tar.bz2 (from gfxboot-4.1.19-2.1.src.rpm) --- help-install.el.html | 338 --------------------------------------------------- 1 file changed, 338 deletions(-) delete mode 100644 help-install.el.html (limited to 'help-install.el.html') diff --git a/help-install.el.html b/help-install.el.html deleted file mode 100644 index 89c7de4..0000000 --- a/help-install.el.html +++ /dev/null @@ -1,338 +0,0 @@ - - - - - - -
-

Βοήθεια Διαχειριστή Εκκίνησης

-Καλωσήρθατε στο &product;

- -Χρησιμοποιήστε αυτό το μενού για να επιλέξετε την επιθυμητή λειτουργία. Εάν έχετε -προβλήματα περιήγησης σε αυτό το σύστημα βοήθειας πατήστε -F1 για να δείτε περιγραφή του συστήματος -βοήθειας. Οι κύριες λειτουργίες του μενού είναι:

- -Εκκίνηση από το Σκληρό Δίσκο: Αυτή η επιλογή δε θα κάνει -τίποτα στο σύστημα. Απλά εκκινεί το αρχικά εγκατεστημένο -λειτουργικό σύστημα.

- -Εγκατάσταση: -Αυτή η μέθοδος εγκατάστασης λειτουργεί στους περισσότερους υπολογιστές. Εάν διαπιστώνετε -ότι το σύστημα παγώνει κατά τη διάρκεια της εκκίνησης ή προβλήματα σχετικά με την ανίχνευση -των στοιχείων υλικού, όπως ελεγκτές δίσκου και κάρτες δικτύου, δοκιμάστε μια από τις -ακόλουθες επιλογές εγκατάστασης.

- -Εγκατάσταση -- ACPI Απενεργοποιημένο: Πολλοί από -τους υπολογιστές που πωλούνται στην αγορά έχουν ημιτελείς ή λανθασμένες υλοποιήσεις ACPI. -Αυτή η επιλογή απενεργοποιεί την υποστήριξη ACPI στον κώδικα, αλλά παρ' όλα αυτά -ενεργοποιεί πολλά αποδοτικά χαρακτηριστικά όπως DMA για δίσκους IDE.

- -Εγκατάσταση -- Ασφαλείς Ρυθμίσεις: Αν δεν είχατε -επιτυχία με την Εγκατάσταση, αυτή η επιλογή μπορεί -να λύσει το πρόβλημα.

- -Σύστημα Διάσωσης: Αυτή η εικόνα εκκίνησης ξεκινά ένα μικρό -Linux σύστημα στη RAM. Αυτό είναι χρήσιμο αν το σύστημα δεν ξεκινά σωστά. -Αφού εκκινήσει αυτό το σύστημα, συνδεθείτε ως root.

- -Έλεγχος Μνήμης: Η χρησιμότητα του ελέγχου μνήμης δεν -περιορίζεται στον έλεγχο εγκατάστασης για νέες λειτουργικές μονάδες μνήμης. Είναι ένας αυστηρός -έλεγχος για ένα μεγάλο μέρος του υπολογιστικού σας συστήματος και μπορεί να εντοπίσει -προβλήματα υλικού.

- -Ρυθμίσεις Εκκίνησης: Οι ρυθμίσεις εκκίνησης μπορούν να αλλάξουν -ριζικά την συμπεριφορά του συστήματός σας. Είναι ρυθμίσεις για τον πυρήνα.

- -F1 Βοήθεια: Εξαρτάται από το περιβάλλον. Θα δείξει -διαφορετικές προβολές ανάλογα με το ενεργό αντικείμενο στην οθόνη εκκίνησης. -Υπάρχει επίσης μια περιγραφή αυτού του συστήματος βοήθειας -διαθέσιμη.

- -F2 Κατάσταση Video: Εδώ, επιλέξτε ανάμεσα -σε διάφορες αναλύσεις οθόνης κατά την εγκατάσταση. Αν συναντήσετε προβλήματα με -την εγκατάσταση σε γραφικό περιβάλλον, η κατάσταση κειμένου ίσως σας λύσει το πρόβλημα.

- -F3 Πηγή Εγκατάστασης: Επιλέξτε την -πηγή εγκατάστασης.

- -F4 Γλώσσα: Επιλέξτε γλώσσα και τύπο πληκτρολογίου -που χρησιμοποιείται από τον φορτωτή εκκίνησης.

- -F5 Ενημέρωση Οδηγού: Για καινούργιους υπολογιστές, κάποια -ενημέρωση οδηγού μπορεί να χρειάζεται στην εγκατάσταση του συστήματος.

- -
-

Χρησιμοποιώντας το Σύστημα Βοήθειας

- -Η απευθείας βοήθεια του φορτωτή εκκίνησης εξαρτάται από το περιβάλλον. Δίνει πληροφορίες -για το επιλεγμένη λειτουργία μενού, ή εάν επεξεργάζεστε ρυθμίσεις εκκίνησης, -προσπαθεί να βρεί πληροφορίες για τη ρύθμιση στην οποία είναι τοποθετημένος ο -κέρσορας.
-
-Πλήκτρα Περιήγησης

- - Πάνω Βέλος: τόνισε τον προηγούμενο σύνδεσμο
- Κάτω Βέλος: τόνισε τον επόμενο σύνδεσμο
- Αριστερό Βέλος, Backspace: επέστρεψε στο προηγούμενο θέμα
- Δεξί Βέλος, Enter, Space: ακολούθησε σύνδεσμο
- Page Up: πήγαινε πάνω μια σελίδα
- Page Down: πήγαινε κάτω μια σελίδα
- Home: πήγαινε στην αρχική σελίδα
- End: πήγαινε στην τελική σελίδα
- Esc: εγκατέλειψε τη βοήθεια
- -

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα - -
-

Ενημέρωση Οδηγού

- -Εάν χρειάζεστε κάποια δισκέτα ή CD-ROM ενημέρωσης οδηγού, πατήστε F5. Ο -διαχειριστής εκκίνησης σας ζητά να εισάγετε το μέσο ενημέρωσης οδηγού αφού -έχει φορτωθεί ο πυρήνας του Linux.

- -Μια ενημέρωση οδηγού είναι συνήθως μια δισκέτα με νέες εκδόσεις των οδηγών -υλικού ή διορθώσεις σφαλμάτων που χρειάζεται να γίνουν κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης. - -

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα - - -
-

Επιλογή Κατάστασης Video

- -Πατήστε F2 για να δείτε μια λίστα με τις καταστάσεις video που υποστηρίζει -η κάρτα γραφικών σας. Η υψηλότερη κατάσταση που μπορεί να προβάλει η οθόνη σας, είναι προεπιλεγμένη.

- -Είναι πιθανόν η οθόνη σας να μην ανιχνευθεί αυτόματα. Σε αυτήν την περίπτωση, -επιλέξτε την προτιμώμενη κατάσταση, χειροκίνητα.

- -Αν το σύστημα σας έχει προβλήματα με την κάρτα γραφικών κατά τη διάρκεια της -εγκατάστασης, η κατάσταση κειμένου ίσως λύσει το πρόβλημα. - -

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα - - -
-

Επιλογή Γλώσσας και Διάταξης Πληκτρολογίου

- -Πατήστε F4 για να αλλάξετε την γλώσσα και την διάταξη πληκτρολογίου που χρησιμοποιεί ο διαχειριστής εκκίνησης. - -

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα - - -
-

Πηγή Εγκατάστασης

- -Πατήστε F3 για να επιλέξετε μια πηγή εγκατάστασης.

- -Αυτό είναι το ίδιο με τη χρήση της ρύθμισης εκκίνησης install. - -

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα - - -
-

Εγκατάσταση

-Επιλέξτε Εγκατάσταση για να ξεκινήσετε την προκαθορισμένη εγκατάσταση. Οι -ρυθμίσεις εκκίνησης που έχουν εισαχθεί χρησιμοποιούνται στο -ξεκίνημα. Αυτό το αντικείμενο ενεργοποιεί το μεγαλύτερο μέρος του διαθέσιμου -υλικού.

- -

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα - - -
-

Εκκίνηση από το Σκληρό Δίσκο

- -Επιλέξτε Εκκίνηση από το εγκατεστημένο ΛΣ για να ξεκινήσετε το σύστημα -που είναι εγκατεστημένο στον τοπικό σκληρό δίσκο. Αυτό το σύστημα θα πρέπει να είναι εγκατεστημένο σωστά -γιατί μόνο η MBR (Master Boot Record) στον πρώτο σκληρό δίσκο εκκινεί. -Η ταυτότητα της συσκευής του πρώτου σκληρού δίσκου είναι γνωστή από το BIOS του -υπολογιστή.

- -Χρησιμοποιήστε αυτό αν ξεχάσετε να εξάγετε το CD ή το DVD από τη συσκευή ανάγνωσης -και θέλετε να ξεκινήσει ο υπολογιστής από το σκληρό δίσκο.

- -

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα - - -
-

Εγκατάσταση -- ACPI Απενεργοποιημένο

- -Πολύ καινούργιο υλικό μερικές φορές απαιτεί -ACPI για να ελέγξει το χειρισμό διακοπών. Το σύστημα ACPI αντικαθιστά πλήρως -το παλιό APM σύστημα.

- -Επιλέξτε Εγκατάσταση -- ACPI Απενεργοποιημένο αν αντιμετωπίζετε -προβλήματα κατά την εκκίνηση του πυρήνα. Γνωστά προβλήματα με υπολογιστές που έχουν -προβλήματα με ACPI είναι: -

- - * ο πυρήνας παγώνει κατά την εκκίνηση
- * οι κάρτες PCI δεν εντοπίζονται ή δεν ρυθμίζονται σωστά

- - -

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα - - -
-

Εγκατάσταση -- Ασφαλείς Ρυθμίσεις

- -Επιλέξτε Εγκατάσταση -- Ασφαλείς Ρυθμίσεις αν αντιμετωπίζετε κολλήματα -κατά την εγκατάσταση ή ακατανόητα μηνύματα λάθους. Αυτή η ρύθμιση απενεργοποιεί το DMA -για τις συσκευές IDE και όλα τα εργαλεία διαχείρισης ενέργειας. -Δείτε επίσης τις ρυθμίσεις πυρήνα για -acpi και ide. - -

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα - - -
-

Σύστημα Διάσωσης

- -Το Σύστημα Διάσωσης είναι ένα μικρό RAM βασικό σύστημα δίσκου. Από εδώ, -είναι δυνατό να γίνουν όλες οι αλλαγές σε ένα εγκατεστημένο σύστημα. Επειδή -μόνο χαμηλού επιπέδου εργαλεία είναι διαθέσιμα σε αυτό το σύστημα, προορίζεται για χρήση -από τους έμπειρους χρήστες.

- -

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα - - -
-

Έλεγχος Μνήμης

- -Ο περιλαμβανόμενος Έλεγχος Μνήμης παρέχει καλές δυνατότητες για -αυστηρό έλεγχο του υλικού ενός συστήματος. Ο κύριος σκοπός του είναι να ανιχνεύσει -προβληματική RAM, αλλά ελέγχει εξίσου αυστηρά και άλλα μέρη του συστήματος.

- -Δεν υπάρχει εγγύηση ότι η μνήμη είναι καλή αν δεν εμφανιστεί κανένα μήνυμα λάθους, -παρόλο που τα περισσότερα προβλήματα μνήμης εντοπίζονται.
- -

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα - - -
-

Ρυθμίσεις Εκκίνησης

- -Υπάρχουν δυο τύποι ρυθμίσεων εκκίνησης. Στον πρώτο, υπάρχουν -ρυθμίσεις που επηρεάζουν το πρόγραμμα εγκατάστασης. Στον δεύτερο, υπάρχουν ρυθμίσεις -πυρήνα. Μερικές από τις πιο κοινές ρυθμίσεις είναι:

-α) ρυθμίσεις προγράμματος εγκατάστασης
-
- install -- επιλέξτε μια πηγή εγκατάστασης
- network options -- ρυθμίσεις δικτύου
-

-β) ρυθμίσεις πυρήνα
-
- splash -- καθορισμός της συμπεριφοράς της οθόνης εκκίνησης
- acpi -- advanced configuration and power interface
- ide -- ελέγξτε το υποσύστημα IDE
- -

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα - -
-

Ρυθμίσεις Προγράμματος Εγκατάστασης: install

- -Προκαθορισμένα, τα τοπικά CD-ROMs ελέγχονται για την πηγή εγκατάστασης. -Για μια εγκατάσταση δικτύου, επιλέξτε τη ρύθμιση -install. Πιθανά πρωτόκολλα εγκατάστασης είναι
- * FTP
- * NFS
- * HTTP
-Η σύνταξη που χρησιμοποιείται είναι όπως στα πρότυπα URLs. Για παράδειγμα, -εάν ο διακομιστής σας βρίσκεται στην διεύθυνση 192.168.0.1 και θέλετε να κάνετε μια -εγκατάσταση που βασίζεται σε NFS από τον κατάλογο /install αυτού του διακομιστή, καθορίζετε την πηγή -όπως στο παράδειγμα:

- - install=nfs://192.168.0.1/install

- -Η κάρτα δικτύου θα είναι ρυθμισμένη είτε με dhcp ή θα πρέπει -να καθορίσετε τις παραμέτρους όπως περιγράφονται στις -επιλογές δικτύου.
- -

Επιστροφή στις Ρυθμίσεις Εκκίνησης - -
-

Ρυθμίσεις Πυρήνα: splash

- - -Η οθόνη εκκίνησης είναι μια εικόνα που εμφανίζεται κατά την εκκίνηση του συστήματος.
-
-Με splash=0

η οθόνη εκκίνησης απενεργοποιείται. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο -για πολύ παλιές οθόνες αν εμφανιστούν κάποια προβλήματα.
-
-Με splash=verbose

ενεργοποιείται η οθόνη εκκίνησης και εμφανίζονται επίσης -μηνύματα πυρήνα και εκκίνησης.
-
-Με splash=silent

-ενεργοποιείται η οθόνη εκκίνησης, αλλά χωρίς μηνύματα. Αντ' αυτού μια μπάρα προόδου εμφανίζεται.
-
-Επιστροφή στις Ρυθμίσεις Εκκίνησης - -
-

Ρυθμίσεις Προγράμματος Εγκατάστασης: Ρυθμίσεις Δικτύου

- -Είναι δυνατόν να ρυθμίσετε το δίκτυο τώρα. Το υλικό θα ανιχνευθεί αργότερα -από το DrakX. Το ελάχιστο πακέτο ρυθμίσεων για να ρυθμίσετε την κάρτα δικτύου -αποτελείται από τα host IP και netmask. Για -παράδειγμα:

- - hostip=192.168.0.10 netmask=255.255.255.0
-
-ή σε συντομότερη μορφή:

- - hostip=192.168.0.10/24
-
- -Εάν καθορίσετε μια εγκατάσταση δικτύου και δεν -ορίσετε καμία από αυτές τις ρυθμίσεις, το πρόγραμμα εγκατάστασης θα προσπαθήσει -να ρυθμίσει το περιβάλλον δικτύου με dhcp. Εάν χρειάζεστε πρότυπη -gateway, καθορίστε την με την ρύθμιση gateway. Για -παράδειγμα:

- - gateway=192.168.0.8
- -

Επιστροφή στις Ρυθμίσεις Εκκίνησης - -
-

Ρυθμίσεις Πυρήνα: acpi

- -Το ACPI (Advanced Configuration and Power Interface) είναι ένα -πρότυπο που καθορίζει ένα περιβάλλον επικοινωνίας σχετικά με την διαχείριση ενέργειας -και ρυθμίσεων ανάμεσα στο λειτουργικό σύστημα και το BIOS. Προκαθορισμένα, το acpi είναι -ενεργοποιημένο όταν ένα BIOS νεότερο του 2000 ανιχνεύεται. -Υπάρχουν μερικές συνήθεις -χρησιμοποιούμενοι παράμετροι για να ελέγξουν την συμπεριφορά του ACPI:
-
- pci=noacpi -- μην χρησιμοποιείς το ACPI για δρομολόγηση διακοπών PCI
- acpi=oldboot -- μόνο τα μέρη του ACPI που είναι σχετικά με την εκκίνηση παραμένουν -ενεργοποιημένα
- acpi=off -- πλήρης απενεργοποίηση του ACPI
- acpi=force -- ενεργοποίηση του ACPI ακόμα και αν το BIOS σας είναι παλιότερο του -2000
-
- - -

Επιστροφή στις Ρυθμίσεις Εκκίνησης - -
-

Ρυθμίσεις Πυρήνα: ide

- -Το IDE είναι, σε αντίθεση με το SCSI, πιο ευρείας χρήσης σε επιτραπέζιους σταθμούς εργασίας. -Για να επιδιορθωθούν ορισμένα προβλήματα υλικού που συμβαίνουν με IDE συστήματα, χρησιμοποιείστε -την παράμετρο πυρήνα:

- - ide=nodma -- απενεργοποιεί το DMA για IDE συσκευές
- - - -

Επιστροφή στις Ρυθμίσεις Εκκίνησης. - -
-

Επιλογή Τύπου Λογισμικού

- -Έχετε την επιλογή να εγκαταστήσετε την 32-μπιτη ή την 64-μπιτη έκδοση του Mandriva Linux. - -

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα - - - -- cgit v1.2.1