From 534f2f4437093bd78411126ef45de41fc6b93bf3 Mon Sep 17 00:00:00 2001 From: Thierry Vignaud Date: Thu, 7 Jun 2007 18:54:11 +0000 Subject: reimport my latest checkout --- help-install.el.html | 338 +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ 1 file changed, 338 insertions(+) create mode 100644 help-install.el.html (limited to 'help-install.el.html') diff --git a/help-install.el.html b/help-install.el.html new file mode 100644 index 0000000..89c7de4 --- /dev/null +++ b/help-install.el.html @@ -0,0 +1,338 @@ + + + + + + +
+

Βοήθεια Διαχειριστή Εκκίνησης

+Καλωσήρθατε στο &product;

+ +Χρησιμοποιήστε αυτό το μενού για να επιλέξετε την επιθυμητή λειτουργία. Εάν έχετε +προβλήματα περιήγησης σε αυτό το σύστημα βοήθειας πατήστε +F1 για να δείτε περιγραφή του συστήματος +βοήθειας. Οι κύριες λειτουργίες του μενού είναι:

+ +Εκκίνηση από το Σκληρό Δίσκο: Αυτή η επιλογή δε θα κάνει +τίποτα στο σύστημα. Απλά εκκινεί το αρχικά εγκατεστημένο +λειτουργικό σύστημα.

+ +Εγκατάσταση: +Αυτή η μέθοδος εγκατάστασης λειτουργεί στους περισσότερους υπολογιστές. Εάν διαπιστώνετε +ότι το σύστημα παγώνει κατά τη διάρκεια της εκκίνησης ή προβλήματα σχετικά με την ανίχνευση +των στοιχείων υλικού, όπως ελεγκτές δίσκου και κάρτες δικτύου, δοκιμάστε μια από τις +ακόλουθες επιλογές εγκατάστασης.

+ +Εγκατάσταση -- ACPI Απενεργοποιημένο: Πολλοί από +τους υπολογιστές που πωλούνται στην αγορά έχουν ημιτελείς ή λανθασμένες υλοποιήσεις ACPI. +Αυτή η επιλογή απενεργοποιεί την υποστήριξη ACPI στον κώδικα, αλλά παρ' όλα αυτά +ενεργοποιεί πολλά αποδοτικά χαρακτηριστικά όπως DMA για δίσκους IDE.

+ +Εγκατάσταση -- Ασφαλείς Ρυθμίσεις: Αν δεν είχατε +επιτυχία με την Εγκατάσταση, αυτή η επιλογή μπορεί +να λύσει το πρόβλημα.

+ +Σύστημα Διάσωσης: Αυτή η εικόνα εκκίνησης ξεκινά ένα μικρό +Linux σύστημα στη RAM. Αυτό είναι χρήσιμο αν το σύστημα δεν ξεκινά σωστά. +Αφού εκκινήσει αυτό το σύστημα, συνδεθείτε ως root.

+ +Έλεγχος Μνήμης: Η χρησιμότητα του ελέγχου μνήμης δεν +περιορίζεται στον έλεγχο εγκατάστασης για νέες λειτουργικές μονάδες μνήμης. Είναι ένας αυστηρός +έλεγχος για ένα μεγάλο μέρος του υπολογιστικού σας συστήματος και μπορεί να εντοπίσει +προβλήματα υλικού.

+ +Ρυθμίσεις Εκκίνησης: Οι ρυθμίσεις εκκίνησης μπορούν να αλλάξουν +ριζικά την συμπεριφορά του συστήματός σας. Είναι ρυθμίσεις για τον πυρήνα.

+ +F1 Βοήθεια: Εξαρτάται από το περιβάλλον. Θα δείξει +διαφορετικές προβολές ανάλογα με το ενεργό αντικείμενο στην οθόνη εκκίνησης. +Υπάρχει επίσης μια περιγραφή αυτού του συστήματος βοήθειας +διαθέσιμη.

+ +F2 Κατάσταση Video: Εδώ, επιλέξτε ανάμεσα +σε διάφορες αναλύσεις οθόνης κατά την εγκατάσταση. Αν συναντήσετε προβλήματα με +την εγκατάσταση σε γραφικό περιβάλλον, η κατάσταση κειμένου ίσως σας λύσει το πρόβλημα.

+ +F3 Πηγή Εγκατάστασης: Επιλέξτε την +πηγή εγκατάστασης.

+ +F4 Γλώσσα: Επιλέξτε γλώσσα και τύπο πληκτρολογίου +που χρησιμοποιείται από τον φορτωτή εκκίνησης.

+ +F5 Ενημέρωση Οδηγού: Για καινούργιους υπολογιστές, κάποια +ενημέρωση οδηγού μπορεί να χρειάζεται στην εγκατάσταση του συστήματος.

+ +
+

Χρησιμοποιώντας το Σύστημα Βοήθειας

+ +Η απευθείας βοήθεια του φορτωτή εκκίνησης εξαρτάται από το περιβάλλον. Δίνει πληροφορίες +για το επιλεγμένη λειτουργία μενού, ή εάν επεξεργάζεστε ρυθμίσεις εκκίνησης, +προσπαθεί να βρεί πληροφορίες για τη ρύθμιση στην οποία είναι τοποθετημένος ο +κέρσορας.
+
+Πλήκτρα Περιήγησης

+ + Πάνω Βέλος: τόνισε τον προηγούμενο σύνδεσμο
+ Κάτω Βέλος: τόνισε τον επόμενο σύνδεσμο
+ Αριστερό Βέλος, Backspace: επέστρεψε στο προηγούμενο θέμα
+ Δεξί Βέλος, Enter, Space: ακολούθησε σύνδεσμο
+ Page Up: πήγαινε πάνω μια σελίδα
+ Page Down: πήγαινε κάτω μια σελίδα
+ Home: πήγαινε στην αρχική σελίδα
+ End: πήγαινε στην τελική σελίδα
+ Esc: εγκατέλειψε τη βοήθεια
+ +

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα + +
+

Ενημέρωση Οδηγού

+ +Εάν χρειάζεστε κάποια δισκέτα ή CD-ROM ενημέρωσης οδηγού, πατήστε F5. Ο +διαχειριστής εκκίνησης σας ζητά να εισάγετε το μέσο ενημέρωσης οδηγού αφού +έχει φορτωθεί ο πυρήνας του Linux.

+ +Μια ενημέρωση οδηγού είναι συνήθως μια δισκέτα με νέες εκδόσεις των οδηγών +υλικού ή διορθώσεις σφαλμάτων που χρειάζεται να γίνουν κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης. + +

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα + + +
+

Επιλογή Κατάστασης Video

+ +Πατήστε F2 για να δείτε μια λίστα με τις καταστάσεις video που υποστηρίζει +η κάρτα γραφικών σας. Η υψηλότερη κατάσταση που μπορεί να προβάλει η οθόνη σας, είναι προεπιλεγμένη.

+ +Είναι πιθανόν η οθόνη σας να μην ανιχνευθεί αυτόματα. Σε αυτήν την περίπτωση, +επιλέξτε την προτιμώμενη κατάσταση, χειροκίνητα.

+ +Αν το σύστημα σας έχει προβλήματα με την κάρτα γραφικών κατά τη διάρκεια της +εγκατάστασης, η κατάσταση κειμένου ίσως λύσει το πρόβλημα. + +

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα + + +
+

Επιλογή Γλώσσας και Διάταξης Πληκτρολογίου

+ +Πατήστε F4 για να αλλάξετε την γλώσσα και την διάταξη πληκτρολογίου που χρησιμοποιεί ο διαχειριστής εκκίνησης. + +

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα + + +
+

Πηγή Εγκατάστασης

+ +Πατήστε F3 για να επιλέξετε μια πηγή εγκατάστασης.

+ +Αυτό είναι το ίδιο με τη χρήση της ρύθμισης εκκίνησης install. + +

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα + + +
+

Εγκατάσταση

+Επιλέξτε Εγκατάσταση για να ξεκινήσετε την προκαθορισμένη εγκατάσταση. Οι +ρυθμίσεις εκκίνησης που έχουν εισαχθεί χρησιμοποιούνται στο +ξεκίνημα. Αυτό το αντικείμενο ενεργοποιεί το μεγαλύτερο μέρος του διαθέσιμου +υλικού.

+ +

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα + + +
+

Εκκίνηση από το Σκληρό Δίσκο

+ +Επιλέξτε Εκκίνηση από το εγκατεστημένο ΛΣ για να ξεκινήσετε το σύστημα +που είναι εγκατεστημένο στον τοπικό σκληρό δίσκο. Αυτό το σύστημα θα πρέπει να είναι εγκατεστημένο σωστά +γιατί μόνο η MBR (Master Boot Record) στον πρώτο σκληρό δίσκο εκκινεί. +Η ταυτότητα της συσκευής του πρώτου σκληρού δίσκου είναι γνωστή από το BIOS του +υπολογιστή.

+ +Χρησιμοποιήστε αυτό αν ξεχάσετε να εξάγετε το CD ή το DVD από τη συσκευή ανάγνωσης +και θέλετε να ξεκινήσει ο υπολογιστής από το σκληρό δίσκο.

+ +

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα + + +
+

Εγκατάσταση -- ACPI Απενεργοποιημένο

+ +Πολύ καινούργιο υλικό μερικές φορές απαιτεί +ACPI για να ελέγξει το χειρισμό διακοπών. Το σύστημα ACPI αντικαθιστά πλήρως +το παλιό APM σύστημα.

+ +Επιλέξτε Εγκατάσταση -- ACPI Απενεργοποιημένο αν αντιμετωπίζετε +προβλήματα κατά την εκκίνηση του πυρήνα. Γνωστά προβλήματα με υπολογιστές που έχουν +προβλήματα με ACPI είναι: +

+ + * ο πυρήνας παγώνει κατά την εκκίνηση
+ * οι κάρτες PCI δεν εντοπίζονται ή δεν ρυθμίζονται σωστά

+ + +

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα + + +
+

Εγκατάσταση -- Ασφαλείς Ρυθμίσεις

+ +Επιλέξτε Εγκατάσταση -- Ασφαλείς Ρυθμίσεις αν αντιμετωπίζετε κολλήματα +κατά την εγκατάσταση ή ακατανόητα μηνύματα λάθους. Αυτή η ρύθμιση απενεργοποιεί το DMA +για τις συσκευές IDE και όλα τα εργαλεία διαχείρισης ενέργειας. +Δείτε επίσης τις ρυθμίσεις πυρήνα για +acpi και ide. + +

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα + + +
+

Σύστημα Διάσωσης

+ +Το Σύστημα Διάσωσης είναι ένα μικρό RAM βασικό σύστημα δίσκου. Από εδώ, +είναι δυνατό να γίνουν όλες οι αλλαγές σε ένα εγκατεστημένο σύστημα. Επειδή +μόνο χαμηλού επιπέδου εργαλεία είναι διαθέσιμα σε αυτό το σύστημα, προορίζεται για χρήση +από τους έμπειρους χρήστες.

+ +

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα + + +
+

Έλεγχος Μνήμης

+ +Ο περιλαμβανόμενος Έλεγχος Μνήμης παρέχει καλές δυνατότητες για +αυστηρό έλεγχο του υλικού ενός συστήματος. Ο κύριος σκοπός του είναι να ανιχνεύσει +προβληματική RAM, αλλά ελέγχει εξίσου αυστηρά και άλλα μέρη του συστήματος.

+ +Δεν υπάρχει εγγύηση ότι η μνήμη είναι καλή αν δεν εμφανιστεί κανένα μήνυμα λάθους, +παρόλο που τα περισσότερα προβλήματα μνήμης εντοπίζονται.
+ +

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα + + +
+

Ρυθμίσεις Εκκίνησης

+ +Υπάρχουν δυο τύποι ρυθμίσεων εκκίνησης. Στον πρώτο, υπάρχουν +ρυθμίσεις που επηρεάζουν το πρόγραμμα εγκατάστασης. Στον δεύτερο, υπάρχουν ρυθμίσεις +πυρήνα. Μερικές από τις πιο κοινές ρυθμίσεις είναι:

+α) ρυθμίσεις προγράμματος εγκατάστασης
+
+ install -- επιλέξτε μια πηγή εγκατάστασης
+ network options -- ρυθμίσεις δικτύου
+

+β) ρυθμίσεις πυρήνα
+
+ splash -- καθορισμός της συμπεριφοράς της οθόνης εκκίνησης
+ acpi -- advanced configuration and power interface
+ ide -- ελέγξτε το υποσύστημα IDE
+ +

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα + +
+

Ρυθμίσεις Προγράμματος Εγκατάστασης: install

+ +Προκαθορισμένα, τα τοπικά CD-ROMs ελέγχονται για την πηγή εγκατάστασης. +Για μια εγκατάσταση δικτύου, επιλέξτε τη ρύθμιση +install. Πιθανά πρωτόκολλα εγκατάστασης είναι
+ * FTP
+ * NFS
+ * HTTP
+Η σύνταξη που χρησιμοποιείται είναι όπως στα πρότυπα URLs. Για παράδειγμα, +εάν ο διακομιστής σας βρίσκεται στην διεύθυνση 192.168.0.1 και θέλετε να κάνετε μια +εγκατάσταση που βασίζεται σε NFS από τον κατάλογο /install αυτού του διακομιστή, καθορίζετε την πηγή +όπως στο παράδειγμα:

+ + install=nfs://192.168.0.1/install

+ +Η κάρτα δικτύου θα είναι ρυθμισμένη είτε με dhcp ή θα πρέπει +να καθορίσετε τις παραμέτρους όπως περιγράφονται στις +επιλογές δικτύου.
+ +

Επιστροφή στις Ρυθμίσεις Εκκίνησης + +
+

Ρυθμίσεις Πυρήνα: splash

+ + +Η οθόνη εκκίνησης είναι μια εικόνα που εμφανίζεται κατά την εκκίνηση του συστήματος.
+
+Με splash=0

η οθόνη εκκίνησης απενεργοποιείται. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο +για πολύ παλιές οθόνες αν εμφανιστούν κάποια προβλήματα.
+
+Με splash=verbose

ενεργοποιείται η οθόνη εκκίνησης και εμφανίζονται επίσης +μηνύματα πυρήνα και εκκίνησης.
+
+Με splash=silent

+ενεργοποιείται η οθόνη εκκίνησης, αλλά χωρίς μηνύματα. Αντ' αυτού μια μπάρα προόδου εμφανίζεται.
+
+Επιστροφή στις Ρυθμίσεις Εκκίνησης + +
+

Ρυθμίσεις Προγράμματος Εγκατάστασης: Ρυθμίσεις Δικτύου

+ +Είναι δυνατόν να ρυθμίσετε το δίκτυο τώρα. Το υλικό θα ανιχνευθεί αργότερα +από το DrakX. Το ελάχιστο πακέτο ρυθμίσεων για να ρυθμίσετε την κάρτα δικτύου +αποτελείται από τα host IP και netmask. Για +παράδειγμα:

+ + hostip=192.168.0.10 netmask=255.255.255.0
+
+ή σε συντομότερη μορφή:

+ + hostip=192.168.0.10/24
+
+ +Εάν καθορίσετε μια εγκατάσταση δικτύου και δεν +ορίσετε καμία από αυτές τις ρυθμίσεις, το πρόγραμμα εγκατάστασης θα προσπαθήσει +να ρυθμίσει το περιβάλλον δικτύου με dhcp. Εάν χρειάζεστε πρότυπη +gateway, καθορίστε την με την ρύθμιση gateway. Για +παράδειγμα:

+ + gateway=192.168.0.8
+ +

Επιστροφή στις Ρυθμίσεις Εκκίνησης + +
+

Ρυθμίσεις Πυρήνα: acpi

+ +Το ACPI (Advanced Configuration and Power Interface) είναι ένα +πρότυπο που καθορίζει ένα περιβάλλον επικοινωνίας σχετικά με την διαχείριση ενέργειας +και ρυθμίσεων ανάμεσα στο λειτουργικό σύστημα και το BIOS. Προκαθορισμένα, το acpi είναι +ενεργοποιημένο όταν ένα BIOS νεότερο του 2000 ανιχνεύεται. +Υπάρχουν μερικές συνήθεις +χρησιμοποιούμενοι παράμετροι για να ελέγξουν την συμπεριφορά του ACPI:
+
+ pci=noacpi -- μην χρησιμοποιείς το ACPI για δρομολόγηση διακοπών PCI
+ acpi=oldboot -- μόνο τα μέρη του ACPI που είναι σχετικά με την εκκίνηση παραμένουν +ενεργοποιημένα
+ acpi=off -- πλήρης απενεργοποίηση του ACPI
+ acpi=force -- ενεργοποίηση του ACPI ακόμα και αν το BIOS σας είναι παλιότερο του +2000
+
+ + +

Επιστροφή στις Ρυθμίσεις Εκκίνησης + +
+

Ρυθμίσεις Πυρήνα: ide

+ +Το IDE είναι, σε αντίθεση με το SCSI, πιο ευρείας χρήσης σε επιτραπέζιους σταθμούς εργασίας. +Για να επιδιορθωθούν ορισμένα προβλήματα υλικού που συμβαίνουν με IDE συστήματα, χρησιμοποιείστε +την παράμετρο πυρήνα:

+ + ide=nodma -- απενεργοποιεί το DMA για IDE συσκευές
+ + + +

Επιστροφή στις Ρυθμίσεις Εκκίνησης. + +
+

Επιλογή Τύπου Λογισμικού

+ +Έχετε την επιλογή να εγκαταστήσετε την 32-μπιτη ή την 64-μπιτη έκδοση του Mandriva Linux. + +

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα + + + -- cgit v1.2.1