Налаштовування DHCP drakwizard dhcp Цей інструмент не здатен працювати у Mageia 4, оскільки схему іменування інтерфейсів мережі змінено. Ця програма Запустити цю програму можна за допомогою термінала: достатньо ввести команду drakwizard dhcp від імені адміністратора (root). може допомогти вам у налаштовуванні сервера DHCP. Цей компонент drakwizard слід встановити до того, як ви зможете ним скористатися.
Що таке DHCP? Протокол динамічного налаштовування вузлів (Dynamic Host Configuration Protocol або DHCP) — це стандартизований протокол роботи у мережі, що використовується у IP-мережах для динамічного визначення IP-адрес та інших даних, які потрібні для обміну даними у інтернеті (з Вікіпедії).
Налаштовування сервера DHCP за допомогою drakwizard dhcp Ласкаво просимо до майстра налаштовування сервера DHCP. Вступ Перша сторінка є просто вступом до програми-майстра. Перегляньте її і натисніть кнопку Далі. Вибір адаптора Виберіть інтерфейс мережі, з’єднаний з підмережею, у якій відбуватиметься призначення IP-адрес, і натисніть кнопку Далі. Вибір діапазону IP-адрес Виберіть початкову і кінцеву IP-адреси діапазону адрес, які має надавати сервер, а також IP-адресу шлюзу, комп’ютера, який з’єднуватиметься із зовнішніми комп’ютерами поза локальною мережею, бажано безпосередньо з комп’ютерами у інтернеті. Натисніть кнопку Далі. Резюме Ознайомтеся з резюме щодо зміни параметрів і натисніть кнопку Далі. Чекайте... З цією проблемою можна впоратися. Натисніть кнопку Назад декілька разів і внесіть якісь зміни. Згодом...
Дії, які виконує інструмент встановлення пакунка dhcp-server, якщо його ще не встановлено; збереження /etc/dhcpd.conf під назвою /etc/dhcpd.conf.orig; створення нового файла dhcpd.conf на основі /usr/share/wizards/dhcp_wizard/scripts/dhcpd.conf.default і додавання до нього нових параметрів: hname dns net ip mask rng1 rng2 dname gateway tftpserverip dhcpd_interface Також буде внесено зміни до файла налаштувань Webmin /etc/webmin/dhcpd/config Перезапуск dhcpd.