Inscriptoare CD/DVD diskdrake --removable Această unealtă Puteți lansa această unealtă din linia de comandă, tastînd diskdrake --removable ca root. se află în categoria „Discuri locale” din Centrul de Control Mageia și numită în funcție de dispozitivul amovibil (numai unitățile de dischetă și cele de citit și scris CD/DVD-uri). Scopul ei este să definească modul în care dispozitivul amovibil este montat. În partea de sus a ferestrei se află o scurtă descriere a dispozitivului și opțiunile alese pentru a-l monta. Utilizați meniul din partea de jos pentru a le schimba. Bifați elementul pe care doriți să-l modificați și apoi pe butonul OK.
Punct de montare Bifați această căsuță pentru a modifica punctul de montare. Cel implicit este /media/cdrom.
Opțiuni Multe opțiuni de montare pot fi alese aici, fie direct din listă fie din submeniul Avansat. Opțiunile principale sînt:
utilizator/fără utilizator Utilizatorul autorizează un alt utilizator obișnuit (diferit de root) să monteze discul amovibil, această opțiune implică noexec, nosuid și nodev. Utilizatorul care a montat discul este singurul care-l poate demonta.