Configura els mitjans drakrpm-edit-media El primer que cal fer després d'una instal·lació és afegir fonts de programari (també conegudes com a repositoris, mitjans, rèpliques). Això vol dir que heu de seleccionar les fonts multimèdia que s'utilitzaran per instal·lar i actualitzar paquets i aplicacions. (vegeu el botó Afegeix a continuació). Si instal·leu (o actualitzeu) Mageia mitjançant un suport òptic (DVD o CD) o un dispositiu USB, hi haurà una font de programari configurada per al suport òptic utilitzat. Per evitar que se us demani que inseriu el suport quan instal·leu paquets nous, hauríeu de desactivar (o suprimir) aquest suport.  (Tindrà el suport tipus CD-Rom). El vostre sistema s'executa amb una arquitectura que pot ser de 32 bits (anomenada i586) o de 64 bits (anomenada x86_64). Alguns paquets són independents de si el vostre sistema és de 32 o 64 bits; aquests s'anomenen paquets noarch. No tenen els seus propis directoris noarch a les rèpliques, però tots es troben tant al suport i586 com al x86_64. Aquesta eina està present al Centre de Control de Mageia a la pestanya Gestió del programari Podeu iniciar aquesta eina des de la línia d'ordres, escrivint drakrpm-edit-media com a root. .
Les columnes Columna Activat: El suport marcat s'utilitzarà per instal·lar nous paquets. Aneu amb compte amb alguns mitjans com Testing i Debug, podrien inutilitzar el vostre sistema. Columna Actualitzacions: El suport marcat s'utilitzarà per actualitzar paquets, ha d'estar habilitat. Només s'han de seleccionar els mitjans amb "Update" al nom. Per raons de seguretat, aquesta columna no es pot modificar en aquesta eina, heu d'obrir una consola com a root i escriure drakrpm-edit-media --expert Columna Mitjà: Mostra el nom del mitjà. Els repositoris oficials de Mageia per a les versions de llançament final contenen almenys: Core que conté la majoria dels programes disponibles compatibles amb Mageia. Nonfree que conté alguns programes que no són lliures Tainted programari lliure pel qual hi pot haver reclamacions de patent en alguns països. Cada mitjà té 4 subseccions: Release els paquets a partir del dia que es va llançar aquesta versió de Mageia. Updates els paquets actualitzats des del llançament per problemes de seguretat o errors. Tothom hauria de tenir aquest mitjà habilitat, fins i tot amb una connexió a Internet molt lenta. Backports alguns paquets de noves versions retroportats des de Cauldron (la propera versió en desenvolupament). Testing que s'utilitza per a proves temporals de noves actualitzacions, per permetre que els informadors d'errors i l'equip de control de qualitat validin les correccions.
Els botons de la dreta Suprimeix: Per eliminar un mitjà, feu-hi clic al mitjà i després en aquest botó. És aconsellable eliminar el suport utilitzat per a la instal·lació (CD o DVD, per exemple) ja que tots els paquets que conté es troben en el mitjà de versió oficial del Core. Edita: Permet modificar la configuració del mitjà seleccionada (URL, descàrrega i servidor intermediari). Afegeix: Afegiu els repositoris oficials disponibles a Internet. Aquests repositoris només contenen programari segur i ben provat. Si feu clic al botó "Afegeix", s'afegeix la llista de rèpliques a la vostra configuració, està dissenyat per assegurar-vos que instal·leu i actualitzeu des d'una rèplica propera. Si preferiu triar una rèplica específica, afegiu-la escollint "Afegeix una rèplica específica" al menú desplegable "Fitxer". Fletxes amunt i avall: Canvia l'ordre de la llista. Quan Drakrpm cerca un paquet, llegeix la llista en l'ordre que es mostra i instal·larà el primer paquet trobat amb el mateix número de versió; en cas que no coincideixi amb la versió, s'instal·larà la darrera versió. Per tant, si és possible, col·loqueu els dipòsits més ràpids a la part superior.
El menú Fitxer -> Actualitza: Apareix una finestra amb la llista de mitjans. Seleccioneu els que voleu actualitzar i feu clic al botó Actualitza. Fitxer -> Afegeix una rèplica específica: Suposem que no esteu satisfet amb la rèplica actual, perquè, per exemple, és massa lent o sovint no està disponible, podeu triar una altra rèplica. Seleccioneu tots els mitjans actuals i feu clic a Suprimeix per treure'ls. Feu clic a Fitxer -> Afegeix una rèplica específica, trieu entre només actualització o el conjunt complet (si no ho sabeu, trieu el conjunt complet de fonts) i accepteu el contacte fent clic a . S'obre aquesta finestra: Podeu veure, a l'esquerra, una llista de països, triar el vostre o un de molt a prop fent clic al símbol >, això us mostraran tots els miralls disponibles en aquest país. Seleccioneu-ne un i feu clic a D'acord. Fitxer -> Afegeix un mitjà personalitzat: És possible instal·lar un nou mitjà (d'un tercer per exemple) que no és compatible amb Mageia. Apareix una nova finestra: Seleccioneu el tipus de mitjà, cerqueu un nom intel·ligent que defineixi bé el mitjà i proporcioneu l'URL (o la ruta, segons el tipus de mitjà) Opcions -> Opcions Globals: Aquest ítem permet escollir quan "Verifica els RPM que s'han d'instal·lar" (sempre o mai), el programa de descàrrega (curl, wget o aria2) i definir la política de descàrrega d'informació sobre els paquets (a demanda -per defecte-, només actualitzar, sempre o mai). Opcions -> Gestiona les claus: Per garantir un alt nivell de seguretat, s'utilitzen claus digitals per autenticar els mitjans. És possible que cada mitjà permeti o no permeti una clau. A la finestra que apareix, seleccioneu un mitjà i feu clic a Afegeix per permetre una nova clau o per seleccionar una clau i feu clic a Suprimeix per no permetre aquesta clau. Feu-ho amb cura, com amb totes les qüestions relacionades amb la seguretat Opcions -> Servidor intermediari: Si necessiteu utilitzar un servidor intermediari per accedir a Internet, podeu configurar-lo aquí. Només cal que proporcioneu el nom d'amfitrió del servidor intermediari i, si cal, un nom d'usuari i una contrasenya. Per obtenir més informació sobre la configuració dels mitjans, consulteu la pàgina de Mageia Wiki.