Çeşitli parametrelerin özeti DrakX presents a proposal for the configuration of your system depending on the choices you made and on the hardware detected. You can check the settings here and change them if you want by pressing Configure. As a general rule, it is recommended that you accept the default settings unless: öntanımlı bir ayarla ilgili bilinen sorunları olması öntanımlı ayar önceden denenmiş ve başarısız olması some other factor mentionned in the detailed sections below is an issue.
Sistem parametreleri Zaman Dilimi DrakX selects a time zone for you, depending on your preferred language. You can change it if needed. See also Ülke / Bölge If the selected country is wrong, it is very important that you correct the setting. See Önyükleyici DrakX önyükleyici ayarı için iyi seçimler yaptı. Do not change anything, unless you know how to configure GRUB2 Daha fazla bilgi için bakınız: Kullanıcı yönetimi İlave kullanıcıları buraya ekleyebilirsiniz. Bu kullanıcılar kendi /home dizinlerine sahip olacaklardır. Hizmetler: System services refer to those small programs which run in the background (daemons). This tool allows you to enable or disable certain processes. Burada bir şeyi değiştirmeden önce dikkatle denetlemelisiniz; çünkü bir hata bilgisayarınızın düzgün işlemesini engelleyebilir. Daha fazla bilgi için bakınız:
Donanım parametreleri Klavye: Configure your keyboard layout according to your location, language and type of keyboard. Yanlış klavye düzeni ile karşılaştınız ve değiştirmek istiyorsanız parolanızın da değişeceğini unutmayın. Fare: Burada diğer işaretleme araçlarını, tabletleri, iztoplarını v.b. ayarlayabilirsiniz. Ses kartı: The installer uses the default driver - if there is a default one. The option to select a different driver is only given when there is more than one driver for your card, but where none of them is the default one. Grafiksel arabirim: Bu bölüm ekran kart(lar)ınızı ve görüntüleme araçlarınızı ayarlayabilirsiniz. Daha fazla bilgi için bakınız:
Ağ ve İnternet parametreleri : You can configure your network here, but for network cards with non-free drivers it is better to do that after reboot, using the Mageia Control Center, if you have not yet enabled the Nonfree media repositories. When you add a network card, do not forget to set your firewall to monitor that interface as well. Vekil Sunucular: Bir Vekil Sunucu, bilgisayarınız ve daha geniş İnternet arasında aracı görevi görür. Bu bölüm, bir vekil sunucu hizmetini kullanmak için bilgisayarınızı yapılandırmanıza olanak sağlar. You may need to consult your systems administrator to get the parameters you need to enter here.
Güvenlik Güvenlik Düzeyi: Burada bilgisayarınız için Güvenlik düzeyini ayarlayabilirsiniz. Çoğu durumda öntanımlı ayar (Standart) genel kullanım için yeterlidir. Kullanımınız için en uygun seçeneği işaretleyin. Güvenlik Duvarı: Güvenlik Duvarı, önemli verileriniz ile internette dolaşan ve bu verileri çalmaya uğraşan çakallar arasında duvar oluşturmaktadır. Sisteminize erişiminin olmasını istediğiniz hizmetleri seçin. Seçimleriniz bilgisayarınızın kullanım biçimine bağlı olacaktır. Ayrıntılı bilgi için kısmına bakın. Her şeye izin vermenin (güvenlik duvarı yok) çok riskli olabileceğini unutmayın.