Mageia' yı ÇalışanCD Sistemi olarak başlatmak
Kurulum ortamını başlatmak
Bir disktenKalıp dosyasını yazdırdığınız kurulum ortamından (CD-ROM, DVD-ROM... ) doğrudan başlatabilirsiniz. Genellikle, bilgisayar yeniden başlatıldıktan sonra önyükleyicinin kurulumu kendiliğinden başlatması için ortamı CD/DVD sürücünüze takmanız yeterlidir. Bu şekilde kurulum başlamıyorsa BIOS ayarlarınızı yeniden yapmanız veya bilgisayarın hangi bileşenden başlatılacağını seçmek için önerilen bir tuşa basmanız gerekebilir.Hangi donanıma sahip olduğunuz ve donanımın yapılandırmasına bağlı olarak ya aşağıdaki tek veya diğer iki ekranla karşılaşırsınız.
Bir USB aygıttanISO kalıbını yazdırdığınız USB aygıtından önyükleme yapabilirsiniz. BIOS ayarlarınıza göre bilgisayar belki doğrudan USB aygıtından başlatılır. Bu şekilde olmuyorsa BIOS ayarlarınızı yeniden yapmanız veya bilgisayarın hangi bileşenden başlatılacağını seçmek için önerilen bir tuşa basmanız gerekebilir.
BIOS/CSM/Legacy kipindeBIOS kipinde önyükleme yapılırken ilk ekranOrta menüde, üç eylem arasında seçim yapabilirsiniz:Mageia'yı Başlat: Mageia 5, sabit diske herhangi bir şey yazmadan bağlanan kurulum ortamından (CD/DVD veya USB bellek) başlatılır. Ancak, çok yavaş çalışan bir sistem ile karşılaşmayı bekleyin. Önyükleme tamamlandığında, bir sabit diske kurulum yapmaya başlayabilirsiniz.Mageia'yı Kur: Bu seçenek Mageia'yı doğrudan sabit diske kuracaktır.Sabit Diskten Başlat: Bu seçenek herhangi bir kurulum ortamı (CD/DVD veya USB bellek) takılı olmadığında, her zamaki gibi, sabit diskten önyüklemeye izin verir. (Mageia 5 ile çalışmamaktadır).Alt menüde Önyükleme Seçenekleri bulunmaktadır:F1 -Yardım. "splash", "apm", "acpi" ve "Ide" seçenekleini açıklarF2 - Dil. Ekranlarda görüntülenecek dili seçin.F3 - Ekran çözünürlüğü. Metin, 640x400, 800x600,1024x728 seçeneklerinden birini seçinF4 - CD-Rom. CD-Rom veya Diğeri. Normalde, kurulum takılı olan kurulum ortamından gerçekleştirilir. Burada, FTP vela NFS sunucuları gibi başka kaynakları seçebilirsiniz. Kurulum bir SLP sunucusundan yapılacaksa, bu seçeneği kullanarak sunucudaki erişilebilir kurulum kaynaklarından birini seçin.F5 - Sürücü. Evet veya Hayır. Sistem, bir sürücü güncellemesi içeren tercihe bağlı bir diskin varlığını algılayabilir ve bunun kurulum sırasında takılmasını gerektirebilir.F6 - Çekirdek seçenekleri. Bu şekilde donanımınıza ve kullandığınız sürücülere bağlı olarak çeşitli seçenekleri belirtebilirsiniz.
UEFI kipindeUEFI sistem diskten başlatılırken ilk ekranSadece; Mageia' yı ÇalışanCD kipinde (ilk seçenek) çalıştırma veya kuruluma başlama (ikinci seçenek) seçeneklerini kullanabilirsiniz.Bir USB bellekten başlattıysanız, önceki satırların tekrarı olan ancak "USB" ön eki bulunan iki ek satır daha görürsünüz. Bu ek satırlar arasından seçim yapmalısınız.Her durumda, ilk adımları yani dil seçimi, saat dilimi ve klavye seçimi aynıdır. Sonrasında ise işlem ÇalışanCD kipinde ek adımlar ile farklılaşır.