Hovedvalg for oppstartslaster
Oppstartslaster grensesnitt Mageia bruker som standard kun: Grub2 (med eller uten en grafisk meny) for et eledre/MBR eller eldre GPT system Grub2-efi for et UEFI system. Mageias grafiske menyer er fine :)
Grub2 på et eldre/MBR og eldre/GPT system Ikke endre "Boot Device", med mindre du virkelig vet hva du gjør.
Grub2-efi på UEFI systemer Med et UEFI-system er brukergrensesnittet litt annerledes da du ikke kan velge mellom med eller uten grafisk meny Hvis Mageia er det eneste systemet som er installert på datamaskinen, opprettet installasjonen en ESP (EFI System Partition) for å motta oppstartslederen (Grub2-efi). Hvis det allerede er installert et UEFI-operativsystemer på datamaskinen din (Windows 8 for eksempel), oppdager Mageia-installasjonen den eksisterende ESP laget av Windows og legger til grub2-efi. Selv om det er mulig å ha flere ESPer, er det bare en som er anbefalt og nok uansett antall operativsystemer du har. Ikke endre "Boot Device", med mindre du virkelig vet hva du gjør.
Bruker en Mageia oppstartslaster Som standard i henhold til systemet ditt, skriver Mageia en ny: GRUB2 oppstartslaster, enten til MBR (Master Boot Record) på den første harddisken eller til BIOS oppstartspartisjonen. Grub2-efi oppstartslaster til ESP Hvis du allerede har andre operativsystemer installert, forsøker Mageia å legge dem til din nye Mageia oppstartsmeny. Hvis du ikke vil ha denne oppførselen, klikker du på Neste og avmarker boksen Teste Fremmed OS
Bruker en eksisterende oppstartslaster Den nøyaktige prosedyren for å legge Mageia-systemet til en eksisterende oppstartslaster er utenfor rammen av denne hjelpen, men i de fleste tilfeller vil det innebære å kjøre det aktuelle startprogrammet for opplastingsprogrammer, som skal oppdage og legge det til automatisk. Se dokumentasjonen for det aktuelle operativsystemet.
Bruker kjedelasting Hvis du ikke vil ha en oppstartbar Mageia, men laste den fra et annet operativsystem, klikker du påNeste, så på Avansert og marker boksen Rør ikke ESP eller MBR. Du vil få en advarsel om at oppstartslasteren mangler. Ignorer den ved å klikke på OK.
Valg
Første side Forsinkelse før oppstart av standardbildet: Denne tekstboksen lar deg angi en forsinkelse i sekunder før standard operativsystemet er startet opp. Sikkerhet: Dette lar deg sette et passord for oppstartslasteren. Dette betyr at brukernavn og passord må oppgis ved oppstartstidspunkt for å velge en oppstartspost eller endre innstillinger. Brukernavnet er "root" og passordet er det som er valgt her etter. Passord: Denne tekstboksen er hvor du faktisk skriver inn passordet Passord (igjen): Skriv inn passordet igjen, og Drakx vil kontrollere at det samsvarer med det som er angitt ovenfor. Avansert Aktiver ACPI: ACPI (Advanced Configuration and Power Interface) er en standard for strømstyring. Det kan spare energi ved å stoppe ubrukte enheter, dette var metoden som ble brukt før APM. Hvis du fjerner avmerkningen, kan det være nyttig hvis datamaskinen din ikke støtter ACPI, eller hvis du tror at implementeringen av ACPI kan forårsake noen problemer (for eksempel tilfeldige omstart eller systemlåser). Aktiver SMP: Dette alternativet aktiverer / deaktiverer symmetrisk multiprosessering for fler-kjærne prosessorer. Aktiver APIC: Aktivering eller deaktivering av dette gir operativsystemet tilgang til den avanserte programmerbare avbruddskontrollen. APIC-enheter tillater mer komplekse prioritetsmodeller, og Avansert IRQ (Interrupt Request) -administrasjon. Aktiver Lokal APIC: Her kan du angi lokale APIC, som administrerer alle eksterne avbrudd for en bestemt prosessor i et SMP-system.
Neste side Standard: Operatsystemet startet opp av standard Legg til: Dette alternativet lar deg sende kjernedataene eller fortelle kjernen for å gi deg mer informasjon når den starter opp. Test fremmed OS: se ovenfor Bruker en Mageia oppstartslaster Avansert Video modus: Dette setter skjermstørrelsen og fargedybden som startmenyen vil bruke. Hvis du klikker på nedre trekant, vil du bli tilbudt andre størrelses- og fargedybdealternativer. Ikke rør ESP eller MBR: se ovenfor Bruker kjedelasting