Administrasjon av Brukere og superbrukere
Angi Adminstrasjons (root) Passord: Det anbefales at alle Mageia-installasjoner angir en superbruker eller administratorens passord, vanligvis kalt rotpassordet i Linux. Når du skriver inn et passord i toppboksen, vil fargen på skjoldet skifte fra rød til gul til grønn, avhengig av styrken på passordet. En grønn skjerm viser at du bruker et sterkt passord. Du må gjenta det samme passordet i boksen rett under den første passordboksen. Dette kontrollerer at du ikke har mistypet det første passordet ved å sammenligne dem. Alle passord er tegnfølsomme, det er best å bruke en blanding av bokstaver (store og små bokstaver), tall og andre tegn i et passord.
Angi en bruker Legg til en bruker her. En bruker har færre rettigheter enn superbrukeren (rot), men nok til å bruke internett, kontorapplikasjoner eller spill og alt annet som den gjennomsnittlige brukeren gjør med sin datamaskin Ikon: Hvis du klikker på denne knappen vil brukerikonet endres. Virkelig navn: Skriv inn brukerens virkelige navn i tekstboksen. Login Navn: Her skriver du inn brukernavnet eller lar drakx bruke en versjon av brukerens virkelige navnLogin navnet er case sensitiv. Passord: I denen tekstboksen skriver du inn brukerens passord. Det er et skjold som viser styrken på passordet ved siden av tekstsfeltet. (Se også ) Passord (igjen): Skriv inn brukerpassordet på nytt i denne tekstboksen, og drakx vil kontrollere at du har samme passord i hver av tekstboksene. Enhver bruker du legger til mens du installerer Mageia, vil ha en både lese og skrivebeskyttet hjemmekatalog (umask = 0027). Du kan legge til alle brukerne du ønsker i Konfigurasjon - Sammendrag steget under installasjonen. VelgBrukerhåndtering. Tilgangstillatelsene kan også endres etter installasjonen.
Avansert brukeradministrasjon Hvis avansert knappen er trykket, vises et skjermbilde der du kan endre dataene for brukeren du legger til. I tillegg kan du deaktivere eller aktivere en gjestekonto. Alt som en bruker med en standard rbash gjestekonto lagrer til sitt hjemmeområde vil bli automatisk slettet ved utlogging. Gjestebrukeren bør lagre sine viktige filer på en USB pinne. Aktiver gjestekonto: Her kan du aktivere eller deaktivere en gjestekonto. Gjestekontoen lar en gjest logge inn og bruke PCen med mindre rettigheter en normale brukere. Skall: I nedtrekslisten kan du endre skallet som brukes av brukeren. Tilgjengelige skall er, Bash, Dash og Sh. Bruker ID: Her kan du angi bruker ID for den brukeren du legger til. Dette er et nummer. La det stå tomt dersom du ikke vet hva du gjør. Gruppe ID: Her angir du gruppe id, som også er et nummer. Normalt er dette det samme som bruker ID. La det stå tomt om du ikke vet hva du gjør.