Apró rendszerindító lemezkép telepítése
Összegzés Mageia-<version>-netinstall-<architektúra>.iso (korábbi nevén boot.iso) egy apró lemezkép, amely nem tartalmaz többet, mint ami ahhoz szükséges, hogy elinduljon maga a telepítő. online forrás (vagy helyi tükör) Az ISO lemezkép helye merevlemez vagy USB adathordozó Az ISO lemezkép itt: CD/DVD ROM Az ISO lemezkép itt: lan (helyi hálózat) folytatás és a telepítés befejezése.
Mielőtt elkezdi A Mageia-<verzió> -netinstall-nonfree-<arch> .iso (korábbi néven boot-nonfree.iso) további védett eszközmeghajtókat, tartalmaz melyek szükségesek lehetnek a hálózati eszközökhöz, lemezvezérlőhöz vagy más egyéb eszközökhöz. A Mageia- <version> -netinstall-nonfree- <arch> .iso és a Mageia- < version> -netinstall- <arch> .iso fájlokat hálózati telepítés indítására használhat vezetékes vagy titkosítatlan wifi hálózatot . (Titkosított wifi vagy bluetooth hálózatok nem engedélyezett) Ellenben, ha a telepítés DVD vagy Live CD-ről történik, az első részben a telepítés első szakaszában kérni fogja, hogy írja a be a dolgokat. Ebben a szakaszban a billentyűzet USA kiosztást tartalmaz. Ez nagyon zavaró lehet ha neveket és útvonalakat kell megadni a saját nyelvén. Itt található a Mageia- <version> -netinstall-nonfree- <arch> .iso és a Mageia- <version> -netinstall- <arch> .iso. Ez egy hálózati telepítő. A lemezképek az elérhetőségei megtalálhatóak http://mirrors.mageia.org/ oldalon. Itt megtalálható az útvonal /distrib//cauldron/$ARCH/install/images/ ami az $ARCH i586 vagy x86_64. Ha letöltötte a lemezképet akkor írja ki CD -re vagy DVD -re vagy az itt leírt utasítások alapján USB meghajtóra.
Telepítés Ezt a lépést az 1. fázisnak is nevezik
A számítógép BIOS üzemmódban indul (MBR - Master Boot Record a neve) Ez az első betöltőképernyő. A rendszerbetöltés esetén az F2 gomb megnyomásával választhatja ki a speciális beállításokat. A telepítési képernyőhöz visszatérhet az F1 gomb lenyomásával. Ha ezeket a lehetőségeket nem választja akkor alapértelmezetten folytatja a telepítést.
Számítógép indítása UEFI módban Ez az első betöltőképernyő. Nyíl gombokkal válasza ki a Mageia telepítés indítását és nyomjon entert.
Mindkét üzemmódba. Utána a képernyőn megjelenik: 1. -ba még semmit se ír a merevlemezre. Biztonságosan elhagyhagyja ezt a pontot a ctrl+alt+del gomb lenyomásával. Az alt+F3 gomb lenyomásával olvashatja a naplózást és az alt+F1 billentyűt a telepítő képernyő visszatéréséhez.
Válassza ki a telepítési módját A nyíl billentyűzet segítségével mozgassa a listát fölfele és lefele és válasza ki a lehetőségeket. Ha a hálózati telepítőnél nem tudja eldönteni, hogy melyik beállítást használja akkor maradjon az FTP szerver beállításon. A munkahelyi hálózaton az FTP és a rsync blokkolható így a jó választás a HTTP server lesz. Nyomja le a tab gombot, hogy az OKmegjelenjen ezek után nyomjon enter -t. Lentebb olvashat arról, hogy hogyan lehet telepíteni USB -ről vagy hordozható merevlemezről.
Válasza ki, hogy milyen típusú hálózattal szeretne csatlakozni. Ha a gépébe több hálózati kártya van akkor válassza ki az önnek megfelelőt. Ha nem tudja mit kell választani akkor válasza a DHCP -t.
Állítsa be a host és a domain nevet. Nem tudja, hogy mit kell tenni: akkor hagyja üresen és válasza az "Ok" gombot.
HTTP proxy Ha nem tudja, hogy mit kell tenni akkor hagyja üresen.
Medium kiválasztása Ha úgy dönt, hogy saját tükörszolgáltatót add meg akkor az elérhetőségét kézzel kell beírni. Ha nincs angol billentyűzet akkor nehéz lesz az elérhetőség beírása. A "Mageia" opció kiválasztásával listát adhat a felfelé és lefelé mutató nyilakkal.
Adja meg kézzel a tükröt Bármelyik szervert használja itt ugyan azt a felosztást kell elérni mint ami a hivatalos Mageia tükörbe is megtalálható. A helyes bejegyzés (hivatalos tükör használata esetén) az alábbi "Mageia könyvtár" -ban lehetséges: pub/linux/mageia/distrib/cauldron/i586 Egy másik példa az Mageia 5 x86_64 -hez. pub/Mirrors/Mageia/distrib/5/x86_64. Más tükör szolgáltatók eltérő szerkezetűek lehetnek a példák a képernyő képeken látható. Ha a HTTP szervert választja: Hogy ha FTP kiszolgálót választott:
Mageia n (tükör kiválasztása a listából) Ha sok hiányzó függőségi hibát kap a telepítés után, akkor indítsa újra és próbálkozzon egy másik tükörrel.Miután kiválasztottuk a FTP szerver, akkor kap egy képernyőt, ahol felvehet egy felhasználói nevet és jelszót, ha szükséges.E lépés után a 2 lépcső hogy települ és elindulő az első 2. fázisú képernyő, lásd: Telepítés - 2. szakasz:
Telepítés merevlemezre Ha úgy dönt, hogy a merevlemezről vagy az USB-s kulcsról telepít, akkor tudnia kell, hogy az ISO fájl mentése. Először válassza ki a merevlemezét (vagy az USB-kulcsot) majd a partíciót Ezután adja meg a könyvtárat vagy az iso fájlnevét.Nyitva van a könyvtár a könyvtár használatával könnyebb, mert a telepítő ezután felsorolja a könyvtárakat és fájlokat, amelyekről a felső és a lefelé mutató nyilakkal választhat, amint a második képen látja.
<jobtitle>Telepítés - 2. lépés </jobtitle> Az első képernyő, amelyet most lát, a "Kérem válasszon nyelvet amelyet használni szeretne" képernyőt. Még semmi sem íródott a merevlemezedre. Ha újra akarsz indulni , menj a tty2-re a ctrl + alt + F2 billentyűkombinációval és nyomd meg a ctrl + alt + del billentyűt. (ctrl + alt + F7, ha vissza akar térni, ha meggondolja magát). A telepítés ezen része ugyanaz, mint a http://doc.mageia.org/installer/5/en/content/selectLanguage.html oldalon látható. Kérjük, kattintson a linkre, hogy folytassa az olvasást, és változtassa meg az "5" -et az URL-ben a telepíteni kívánt verzióhoz.