Rozdelenie diskov

V tejto obrazovke môžete vidieť obsah vášho pevného disku (diskov) a vidieť nájdené riešenia DrakXovho sprievodcu rozdeľovaním disku navrhujúce, kam nainštalovať Mageiu.

Možnosti dostupné z nižšie uvedeného zoznamu sa budú líšiť v závislosti na rozložení a obsahu vášho konkrétneho pevného disku.

Menenie veľkostí partícií:

Inštalátor rozdelí dostupné miesto podľa nasledovných pravidiel:

To znamená, že v prípade 160 GB a viac dostupného miesta, inštalátor vytvorí tri partície: 50 GB pre /, 4 GB pre swap a zvyšok pre adresár /home.

[Poznámka]

Ak používate UEFI systém, ESP (EFI Systémová Partícia) bude automaticky rozpoznaná, alebo vytvorená, ak ešte neexistuje, a pripojená na /boot/EFI. Možnosť "Voliteľné" je jediná, ktorá vám dovoľuje skontrolovať, že toto bolo správne vykonané

[Varovanie]

Niektoré novšie mechaniky teraz používajú 4096 bajtové logické sektory, namiesto predošlého štandardu 512 bajtových logických sektorov. Kvôli nedostupnosti dostupného hardvéru, nástroj na delenie disku použitý v inštalátori nebol testovaný s takou mechanikou. Taktiež niektoré ssd mechaniky dnes používajú veľkosť vymazávacieho bloku nad 1 MB. Navrhujeme vopred rozdeliť mechaniku, s použitím alternatívnych partíciovacích nástrojov akým je gparted, ak vlastníte také zariadenie, a použiť nasledovné nastavenia:

"Zarovnať na" "MiB"

"Uvádzajúce voľné miesto (MiB)" "2"

Tiež sa ubezpečte, že všetky partície sú vytvorené s párnym počtom megabajtom.