Foreslått partisjonering

På denne skjermen kan du se innholdet på harddisken(e) dine og se løsningene som DrakX partisjoneringsveiviseren fant for å installereMageia.

Alternativene som er tilgjengelige fra listen nedenfor, vil variere avhengig av hvilken type harddisk (er) og innhold.

Hovedalternativer

Hvis du ikke bruker Tilpasset diskpartisjonering , vil installereren tildele ledig plass i henhold til følgende regler:

Det betyr at fra 160 GB og over tilgjengelig plass, vil installasjonen opprette tre partisjoner:

[Notat]

Hvis du bruker et UEFI-system, vil ESP (EFI System Partisjon) automatisk bli oppdaget - eller opprettet hvis den ikke eksisterer ennå, og monteres i /boot/EFI. Tilpasset diskpartisjonering -alternativet er det eneste som gjør det mulig å sjekke at det har blitt gjort riktig

Hvis du bruker et Legacy-system (kjent som BIOS) med en GPT-disk, må du opprette en Bios-oppstartspartisjon hvis den ikke allerede eksisterer. Det er en ca. 1 MB-partisjon uten monteringspunkt, som kan skapes med insallereren i Egendefinert Diskpartisjonering. Velg bare BIOS boot partisjon som filsystemtype.

SeDiskDrake for infomasjon om hvordan å fortsette.

[Viktig]

Noen nyere disker bruker nå 4096 byte logiske sektorer, i stedet for den forrige standarden på 512 byte logiske sektorer. På grunn av mangel på tilgjengelig maskinvare, har partisjoneringsverktøyet som ble brukt i installasjonsprogrammet ikke blitt testet med en slik disk.

Noen ssd-enheter bruker nå en sletteblokkstørrelse over 1 MB. Vi foreslår at du forhåndspartisjonerer, ved hjelp av et alternativt partisjoneringsverktøy som gparted, hvis du har en slik enhet, og bruker følgende innstillinger:

  • Juster til = MiB

  • Ledig plass foran (MiB) = 2

Pass også på at alle partisjoner er opprettet med et jevnt antall megabyte.