Brukerhåndtering

Angi Adminstrasjons (root) Passord:

Det er tilrådelig for alle Mageia installasjoner å angi et superbruker (administrator) passord, vanligvis kalt root password i Linux. Når du skriver inn et passord i toppboksen, endres skjoldet fra rød til gul til grønn, avhengig av styrken på passordet. Et grønt skjold viser at du bruker et sterkt passord. Du må gjenta det samme passordet i boksen under, for å kontrollere at den første oppføringen ikke ble stavet feil.

[Notat]

Alle passord skiller på store og små bokstaver. Du bør bruke en blanding av bokstaver (store og små bokstaver), tall og andre tegn i et passord.

Angi en bruker

Legg til en bruker her. En vanlig bruker har færre privilegier enn superbrukeren (root), men nok til å bruke internett, kontorapplikasjoner eller spill og annet som den gjennomsnittlige brukeren bruker datamaskinen til.

  • Ikon

    Ikon: Hvis du klikker på denne knappen vil brukerikonet endres.

  • Virkelig Navn

    Skriv inn brukerens virkelige navn i tekstboksen.

  • Innloggingsnavn

    Skriv inn brukernavnet eller la DrakX bruke en versjon av brukerens virkelige navn. Tenk på at innloggingsnavnet skiller på store og små bokstaver.

  • Passord

    Skriv inn ønsket passord for brukeren. Det er et skjold på slutten av tekstboksen som angir styrken til passordet. (Se også Notat)

    Passord (igjen) : Skriv inn brukerpassordet DrakX vil kontrollere at du ikke har skrevet passordet feil.

[Notat]

Alle brukere du har lagt til mens du installerer Mageia, vil ha en hjemmekatalog som er både lese og skrivebeskyttet (umask =0027).

Du kan legge til eventuelle ekstra brukere i trinnet Konfigurasjon - Sammendrag under installasjonen. Velg Brukeradministrasjon .

Tilgangstillatelsene kan også endres etter installasjonen.

Brukerhåndtering (avansert)

Alternativet Avansert lar deg redigere ytterligere innstillinger for brukeren du legger til.

  • Shell : Denne rullegardinlisten lar deg endre skallet som skal være tilgjengelig for alle brukere som du la til i forrige skjermbilde. Alternativer er Bash , Dash og Sh

  • Bruker ID : Her kan du sette bruker-ID for alle brukere du har lagt til i forrige skjermbilde. Hvis du er usikker på hva formålet med dette er, la det være tomt.

  • Gruppe-ID : Dette lar deg sette gruppe-ID . Igjen, hvis du er usikker, la den være tom.