Partitsioneerimine

Sellel ekraanil näete oma kõvaketta või -ketaste sisu ning lahendusi, mida DrakXi partitsioneerimisnõustaja pakub Mageia paigaldamiseks.

Pakutavad valikud sõltuvad teie kõvaketaste konkreetsest ülesehitusest ja sisust.

Partitsiooni suurus:

Paigaldusprogramm jagab saadaoleva ruumi ära järgmiste reeglite kohaselt:

See tähendab, et kui ruumi on 160 GB või rohkem, loob paigaldusprogramm kolm partitsiooni: 50 GB / jaoks, 4 GB saaleala jaoks ja ülejäänu /home jaoks.

[Märkus]

Kui kasutate UEFI süsteemi, tuvastatakse automaatselt ESP (EFI süsteemne partitsioon) või see luuakse, kui seda pole, ja haagitakse asukohas /boot/EFI. Valik "Ketta jagamine oma tahtmist mööda" on ainuke, mis lubab kontrollida, kas seda on õigesti tehtud.

[Märkus]

Kui kasutate pärandsüsteemi (tuntud ka kui CSM või BIOS) GPT-kettaga, tuleb luua BIOS-e alglaadimispartitsioon, kui seda veel ei ole. See on umbes 1 MiB suurune partitsioon ilma haakepunktita. Selle loomiseks valige "“Ketta kohandatud partitsioneerimine DiskDrake'i abil”" ja looge see nagu iga teine partitsioon, ainult et valige failisüsteemiks BIOS boot partition.

[Hoiatus]

Mõned uuemad kettad kasutavad nüüd 4096-baidiseid loogilisi sektoreid varasema standardi, 512-baidiste sektorite asemel. Sobiva riistvara puudumise tõttu ei ole paigaldusprogrammis kasutatavat partitsioneerimistööriista niisuguste ketastega testitud. Seepärast soovitame juhul, kui Teil peaks olema niisugune seade, selle eelnevalt partitsioneerida, kasutades mõnda muud partitsioneerimistööriista, näiteks gparted.

"Align to" "MiB"

"Free space preceding (MiB)" "2"

Samuti kontrollige, et kõigi loodud partitsioonide suurus megabaitides oleks paarisarv.