Προτιμώμενος διαμερισμός

Σε αυτήν την οθόνη μπορείτε να δείτε το περιεχόμενο των σκληρών σας δίσκων και να δείτε τις προτάσεις που βρήκε ο οδηγός διαμερισμού DrakX για το που θα γίνει η εγκατάσταση της Mageia.

Οι τρέχουσες επιλογές από την παρακάτω λίστα ποικίλουν ανάλογα με τη διάταξη και το περιεχόμενο των σκληρών σας δίσκων.

Κύριες επιλογές

Αν δεν χρησιμοποιήσετε την επιλογή Προσαρμοσμένη κατάτμηση του δίσκου, το πρόγραμμα εγκατάστασης θα διαμοιράσει τον ελεύθερο κοινόχρηστο χώρο βάσει των ακόλουθων κανόνων:

Αυτό σημαίνει πως από τα 160 GB ελεύθερου χώρου και άνω, το πρόγραμμα εγκατάστασης δημιουργεί τρεις κατατμήσεις:

[Σημείωση]

Αν χρησιμοποιείτε ένα σύστημα UEFI, το ESP (EFI System Partition) θα εντοπιστεί αυτομάτως, η αν δεν υπάρχει θα δημιουργηθεί, και θα προσαρτηθεί στο /boot/EFI. Η επιλογή Προσαρμοσμένη κατάτμηση δίσκου είναι η μοναδική που επιτρέπει τον έλεγχο επικύρωσης.

Αν χρησιμοποιείτε ένα παλιό σύστημα (γνωστό και ως BIOS) με δίσκο κατατετμημένο σε GPT, χρειάζεστε να δημιουργήσετε μια κατάτμηση εκκίνησης BIOS αν δεν υφίσταται ήδη. Πρόκειται για μια κατάτμηση 1 MB χωρίς σημείο προσάρτησης. Επιλέξτε την επιλογή Προσαρμοσμένη κατάτμηση δίσκου ούτως ώστε να μπορέσετε να την δημιουργήσετε με τον εγκαταστάτη όπως κάθε άλλη κατάτμηση, απλά επιλέξτε την “κατάτμηση εκκίνησης BIOS” ως τύπο συστήματος αρχείων.

Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο DiskDrake.

[Σημαντικό]

Μερικοί νέοι οδηγοί σκληρών δίσκων χρησιμοποιούν τώρα 4096 byte λογικούς τομείς, αντί του προηγούμενου πρότυπου των λογικών τομέων 512 byte. Εξαιτίας της έλλειψης διαθέσιμου υλικού, το εργαλείο κατατμήσεων που χρησιμοποιήθηκε στον εγκαταστάτη δεν δοκιμάστηκε σε τέτοιους οδηγούς.

Μερικοί οδηγοί SSD χρησιμοποιούν τώρα τμήματα διαγραφής μεγαλύτερα του 1 MB. Αν έχετε μια τέτοια συσκευή σας συνιστούμε να πραγματοποιήσετε την κατάτμηση στον οδηγό σας εκ των προτέρων με τη βοήθεια ενός άλλου εργαλείου κατατμήσεων όπως το gparted, και να χρησιμοποιήσετε την παρακάτω διαμόρφωση:

  • Στοίχιση σε = MiB

  • Ελεύθερος χώρος που προηγείται (MiB) = 2

Σιγουρευτείτε επίσης ότι όλες οι κατατμήσεις έχουν δημιουργηθεί με ένα ζυγό αριθμό mb.