Rozdělení disku

V této obrazovce můžete vidět obsah vašeho pevného disku (disků) a vidět nalezená řešení průvodce DrakX rozdělováním disku navrhujícího, kam nainstalovat Mageiu.

Volby dostupné z níže uvedeného seznamu se budou lišit v závislosti na rozložení a obsahu vašeho konkrétního pevného disku.

Měnění velikostí oddílů:

Instalátor rozdělí dostupné místo podle následujících pravidel:

To znamená, že v případě 160 GB a víc z dostupného místa, instalátor vytvoří tři oddíly: 50 GB pro /, 4 GB pro swap a zbytek pro adresář /home.

[Poznámka]

Pokud používáte systém UEFI, ESP (systémový oddíl EFI) bude automaticky rozpoznán, nebo vytvořen, pokud ještě neexistuje, a připojen na /boot/EFI. Volba "Vlastní" je jediná, která vám dovoluje zkontrolovat, že toto bylo provedeno správně.

[Poznámka]

If you are using a Legacy (as known as CSM or BIOS) system with a GPT disk, you need to create a Bios boot partition if not already existing. It is an about 1 MiB partition with no mount point. Choose the "Custom disk partitioning" option to be able to create it with the Installer like any other partition, just select BIOS boot partition as filesystem type.

[Varování]

Některé novější mechaniky nyní používají 4096 bajtové logické sektory, namísto předchozího standardu 512 bajtových logických sektorů. Nástroj na dělení disku použitý v instalátoru nebyl kvůli nedostatku dostupného hardware testován s takovou mechanikou. Taktéž některé mechaniky ssd dnes používají velikost vymazávacího bloku nad 1 MB. Navrhuje se napřed rozdělit mechaniku, s použitím alternativních nástrojů na rozdělování disku, jakým je gparted, pokud vlastníte takové zařízení, a použít následující nastavení:

"Zarovnat na" "MiB"

"Předcházející volné místo (MiB)" "2"

Též se ujistěte, že všechny oddíly jsou vytvořeny se sudým počtem megabajtů.