Önyükleyici Yardımı

@@@product@@@ hoş geldiniz

Bu menüyü arzu ettiğiniz işlevi seçmek için kullanın. Bu yardım sisteminde dolaşmakta sorun yaşıyorsanız, @@@fkey_help@@@ düğmesine tıklayarak bu yardım sisteminin açıklama kısmına girin. Bu menüdeki ana işlevler şunlardır:

Sabit Diskten Önyükleme: Bu seçim sisteme hiç bir şey yapmayacaktır. Sadece önceden kurulmuş işletim sistemini başlatacaktır.

Kurulum: Bu kurulum kipi bir çok makinede çalışır. Önyükleme sırasında donma yaşarsanız veya disk denetleyicileri veya ağ kartları gibi donanım bileşenlerinin algılanmasıyla ilgili sorunlarınız olursa, aşağıdaki kurulum seçeneklerinden birini deneyin.

Kurulum -- ACPI Devre dışı: Şu anda satılmakta olan bir çok bilgisayar eksik veya hatalı ACPI uygulamalarına sahiptir. Bu seçim çekirdekte ACPI desteğini devre dışı bırakır. Fakat yine de IDE sabit disklerindeki DMA gibi verimlilik özelliklerini etkinleştirir.

Kurulum -- Yerel APIC Devre dışı: Normal kurulum başarısız olursa, bunun nedeni sistem donanımının yerel APIC desteklememesi olabilir. Durum buysa, yerel APIC desteği olmadan kurulum yapmak için bu seçeneği kullanın.

Kurulum -- Güvenilir Ayarlar: Kurulum başarısız oluyorsa, bu seçim sorunu çözebilir.

Sistemi Kurtar: Bu önyükleme imajı RAM içinde ufak bir Linux sistemi başlatır. Bu, sistem düzgün başlamıyorsa yararlıdır. Bu sistemi başlattıktan sonra kök olarak giriş yapın.

Donanımsal Yazılım Sınama: ACPI ve BIOS' unuzun diğer parçalarını doğrulayan bir BIOS sınama aracı çalıştırır.

Bellek Sınama: Bellek sınaması yeni bellek modüllerinin denetlenmesinden daha yararlıdır. Bilgisayara sisteminizin büyük kısmı için bir yük sınamasıdır ve donanım sorunlarına yol açabilir.

Önyükleme Seçenekleri: Önyükleme seçenekleri sisteminizin davranışını tümüyle değiştirebilir. Bunlar, çekirdek ayarlarıdır.

@@@fkey_help@@@ Yardım: Bu içerik duyarlıdır. Önyükleme ekranının etkin elemanına bağlı olarak farklı ekranlar görüntüleyecektir. Ayrıca bu yardım sistemini için bir açıklama mevcuttur.

@@@fkey_lang@@@: Önyükleyici tarafından kullanılan dil ve klavye haritalamasını ayarlar.

@@@fkey_video@@@ Ekran Kipi: Burada, kurulum sırasında kullanılacak farklı ekran çözünürlüklerini seçebilirsiniz. Grafiksel kurulum ile sorunlar yaşarsanız metin kipi sizin için çözüm olabilir.

@@@fkey_inst@@@ Kurulum Kaynağı: Kurulum kaynağını seçin.

@@@fkey_dud@@@ Sürücü Güncelleme: Her yeni makinede, sistemi kurabilmek için sürücü güncellemesi gerekebilir.