Nápověda zavaděče

Vítejte v @@@product@@@

Z této nabídky zvolte požadovanou funkci. Máte-li problémy s orientací v této nápovědě, stiskněte @@@fkey_help@@@ pro vstup do popis systému nápovědy. Hlavní funkce v této nabídce jsou:

Spustit z disku: Tato volba systém nijak neovlivní. Pouze spustí dříve nainstalovaný systém.

Instalace:Tento instalační režim je vhodný pro naprostou většinu počítačů. Pokud při instalaci dojde k zatuhnutí nebo špatné detekci některých zařízení, například diskových řadičů či síťových karet, vyzkoušejte některou z dalších voleb.

Instalace -- bez ACPI: Mnoho v současnosti prodávaných počítačů stále ještě neobsahuje kompletní implementaci ACPI nebo je tato implementace vadná. Tímto výběrem zakážete podporu ACPI v jádře, ale stále budete mít k dispozici řadu dalších funkcí jako například DMA pro IDE zařízení.

Instalace -- bez local APIC: Selhání normální instalace může být způsobeno tím, že systémový hardware nepodporuje lokální APIC. Pokud se zdá, že nastal tento případ, použijte tuto volbu pro instalaci bez podpory lokálního APIC.

Instalace -- bezpečné nastavení: Pokud jste nebyli s Instalace úspěšní, může vám tato sekce pomoci vyřešit problém.

Záchranný systém: Tento obraz spouští malý linuxový systém v RAM. Je užitečný, pokud systém správně nestartuje. Po spuštění tohoto systému se přihlaste jako root.

Test firmwaru: Spouští nástroj pro validaci ACPI a dalších částí BIOSu vašeho počítače.

Test paměti: Testování paměti je užitečné nejen při instalaci nových paměťových modulů. Je to zátěžový test velké části systému a může pomoci odhalit hardwarové problémy.

Parametry startu: Volby spouštění mohou zcela změnit chování vašeho systému. Jsou to parametry jádra.

@@@fkey_help@@@ Nápověda: Toto je kontextově závislé. Obrazovky se budou lišit v závislosti na aktivním prvku spouštěcí obrazovky. Tento systém nápovědy má k dispozici i popis svých funkcí.

@@@fkey_lang@@@: Nastavte jazyk a rozložení klávesnice používané zavaděčem.

@@@fkey_video@@@ Video Mode: Zde si vyberte rozlišení obrazovky pro instalaci. Při problémech s grafickou instalací můžete jako řešení použít textový režim.

@@@fkey_inst@@@ Instalační zdroj: Vyberte instalační zdroj.

@@@fkey_dud@@@Aktualizace ovladače: U velmi nových počítačů je pro instalaci systému potřeba aktualizace ovladače.